Ny sæson af ”Højt at læse” – børnebibliotekets podcast om højtlæsning

02.12.21
I denne sæson af Højt at læse har vi særligt fokus på det, vi kalder Læsesteder.

Et læsested kan både være den fysiske rammer, vi sidder og læser i; det sted, vi er i livet, når vi læser; eller det sted, vi rejser hen i bogen, når vi læser. 

Afsnit 4: Læsesteder og fordybelse – er udkommet

I dette afsnit tager vi hul på en ny sæson af Højt at læse. Vi lægger ud med et besøg af læseforsker m.m. Kristiane Hauer, som ved en masse om fordybelse og rammer for læsning. Sammen snakker Lærke og Kristiane om børns tidlige læseoplevelser i højtlæsningen og den senere selvlæsning – og hvad hjørner har med det hele at gøre.

Afsnit 5: En fortælling om højtlæsning, samhørighed og læseglæde – er udkommet

Nicoline Dahlberg er børnelitteraturformidler på Biblioteket Frederiksberg. Hun fortæller i dette afsnit om en særlig oplevelse med højtlæsning, som indkapsler noget af det, højtlæsning for selvlæsende børn kan: skabe samhørighed og læseglæde.

Afsnit 6 – udkommer 12. december

Som børnekulturformidler og læser har Anne Mette Erbs en særlig forkærlighed for bøger, hvor man rejser fantastiske steder hen. I dette afsnit rejser vi både til en kærlig favn af familie, den eventyrlige Glimmerdal og ikke mindst en magisk boghandel. Lærke og Anne Mette forsøger sammen at komme med forslag til, hvordan bøgernes steder kan inspirere til højtlæsning – og særligt for årstiden går varm kakao med flødeskum igen flere gange.  

Find lister med alle de bøger, vi nævner i podcasten her på børnebibliotekets side.

Om "Højt at læse"

Er du nysgerrig på, hvad højtlæsning for børn egentlig kan være for en størrelse? Måske har du spurgt dig selv: Hvad skal man læse? Hvor skal man læse? Og hvordan skal man overhovedet læse højt? Så lyt med, for det er nogle af de spørgsmål, vi stiller her i podcasten ”Højt at læse”.

Vores vært, Lærke, arbejder som børnekulturformidler på Biblioteket Frederiksberg, og i hvert afsnit får hun besøg af en gæst, som ved en ting eller to om højtlæsning. Udover det hele drysser vi lidt af den magi, forunderlighed og humor, som udgør børnebøgers karakter.  

Vi håber, at du, som lytter med, får mod på højtlæsning sammen børn. Og hvem ved, måske lærer du noget nyt om din egen læsning?

Podcasten kan findes på kanalen ”Lyd fra Børnebiblioteket” i diverse podcastapps og på Podbeans hjemmeside

Højt at læse er produceret af Biblioteket Frederiksberg
Redaktion og tilrettelæggelse: Lærke Skjærlund og Morten Ammitzbøll
Vært: Lærke Skjærlund
Illustration: Stephanie Donsø