Nyt medborgercenter til Frederiksberg

11.09.17
Den 16. september åbner Frederiksbergs første medborgercenter. Medbogercentret Nordens Plads samler bøger, aktiviteter og kultur under et tag og skaber rammerne om det moderne forsamlingshus.

De traditionelle forsamlingshuse får en arvtager i form af det nye medborgercenter på Nordens Plads. Medbogercentret er det første af sin slags og bliver en drivkraft for kultur, samskabelse og mangfoldighed. Ved at samle kultur og aktivitetstilbud under et tag, skal Medbogercentret tiltrække alle, uanset alder og social baggrund, og inspirere til et aktivt medborgerskab.

Fyrtårn for frivillighed og borgerinddragelse
Frivillighed er et kodeord for det nye medborgercenter, som er skabt på en base af frivillighed. Medborgercentrets ansatte arbejder dagligt sammen med Frederiksbergs mange frivillige foreninger og initiativer om at skabe aktiviteter, kulturelle oplevelser og gode rammer sammen med og for borgerne.

”I medborgercentret har vi et godt overblik over, hvad der sker på Frederiksberg og ser det som vores fornemmeste opgave at koble interessenter sammen på kryds og tværs for på den måde være drivkraft for kultur og medborgerskab. Og her bobler og syder allerede af god energi. Her bygges, spilles musik, nørkles og fortælles historier på tværs - og alt sammen ud fra et grundlag i det frivillig engagement og borgernes egne idéer”, siger Jacob Brønnum, leder af medborgercentret Nordens Plads.

Biblioteket kan være mange ting
Medbogercentret er en del af Biblioteket Frederiksberg, dog er der ingen bibliotekarer ansat, men tre værter som både hjælper med praktiske spørgsmål og med at få borgernes gode ideer gjort til virkelighed. Her findes aviser, bøger og brætspil til udlån, men Medbogercentret er designet til ikke kun at rumme det klassiske kulturelle i form af litteratur og vidensformidling, men til også at være en skueplads for møder på tværs af generationer, kulturer og i det hele taget mellem borgerne på Frederiksberg.

» På Frederiksberg har vi udvidet vores aktiviteter på biblioteksområdet med åbning af nyt bibliotek i KU. BE og nu med Medborgercenteret på Nordens Plads, der udover at fungere som bibliotek, desuden vil bidrage til udviklingen af området i tæt samarbejde med beboerne på Frederiksberg. Det bliver et samlingssted på tværs af alder, og et sted som kan motivere alle grupper til at deltage og bidrage til deres by”, siger Morten Jung, viceborgmester på Frederiksberg.

Medbogercentret fejrer åbningen den 16. september med et stort festprogram fra morgen til aften med Borgmester Jørgen Glenthøj og Viceborgmester Morten Jung, Kalle fra Ramasjang, koncerter, workshops og meget mere.  

Se programmet herFor yderligere information
Jacob Brønnum, Leder af Medbogercentret Nordens Plads, 28981959, jabr09@frederiksberg.dk
Stine Torp Carlsen, kommunikationsansvarlig, 40830770 eller chca03@frederiksberg.dk