Selma Lagerlöf - et rigtigt menneske

06.04.21
Betty Nansen Teatret og Biblioteket Frederiksberg retter sammen kikkerten mod forfatteren Selma Lagerlöf.

Vi dykker ned i romanerne "Kejseren af Portugalien" (1914) og "Niels Holgersens forunderlige rejse" (1906), og folder de to fortællinger ud for både børn og voksne.

Følg med digitalt på biblioteks hjemmeside, Instagram og Facebook fra den 6. april - 14. maj. Her kan du blandt andet lytte til podcast, højtlæsninger, få "Kejseren af Portugalien" udfoldet af et læsefællesskab af frederiksbergborgere og låne en samtalepose med hjem med rekvisitter og aktiviteter for børn.

Biblioteket har selvfølgelig Selma Lagerlöfs forfatterskab stående på hylderne, og vi har købt ekstra eksemplarer af "Kejseren af Portugalien", så du kan læse med.

Du kan blandt andet opleve:

Frederiksberg læser Selma Lagerlöf

Biblioteket Frederiksberg og Betty Nansen Teatret er værter for et læsefællesskab, som henover foråret læser, diskuterer og udbreder Selma Lagerlöfs klassiker "Kejseren af Portugalien" (1914).  Læsefællesskabet vil samle sit arbejde i et skræddersyet inspirationsmateriale til gavn for kommende Lagerlöf-læsere. 

Følg med i læsefællesskabet her: https://fkb.dk/nyheder/inspiration/kejserens-logbog

Gal af faderkærlighed

Biblioteket Frederiksberg og Betty Nansen Teatret inviterer til et morgenoplæg om det at være far. Teaterinstruktør Nicolei Faber fortæller om opsætningen "Kejseren af Portugalien"som teaterstykke, og bibliotekets litteraturformidler Søren Langager Høgh tager afsæt i Selma Lagerlöfs roman og viser rundt i far/datter-motivet i litteraturhistorien. Arrangementet finder sted 22. april kl. 8-9 på Betty Nansen Teatret.

Bestil din billet her: https://fkb.dk/arrangementer/kunst-kultur/kultur-til-kaffen-gal-af-faderkaerlighed

Selmas samtaleposer - for børn 10-14 år

Fra mandag d. 12. april kan du låne Selmas Samtalepose, der udfolder Selma Lagerlöfs verdensberømte roman "Niels Holgersens forunderlige rejse". Inviterer hele familien med til en fælles læseoplevelse, der inspirerer jer til en snak om livets store og små spørgsmål. Samtaleposerne er lavet til de ældste børn i alderen 10-14 år.

Læs mere om Selmas poser her: https://fkb.dk/nyheder/inspiration/selmas-samtaleposer-boern-10-14-aar
 

Lyt til Lagerlöf

Både "Kejseren af Portugalien" og "Niels Holgersens forunderlige rejse" er skrevet for over 100 år siden, og sproget er fra en svunden tid. Bøgerne er skrevet på svensk og siden oversat til mange andre sprog. Originalsproget giver ofte et værk en helt speciel klang. Hør hvordan det har lydt i starten af 1900-tallet, når de svenske romaner blev læst op.

Lyt til Selmas værker her: https://fkb.dk/nyheder/inspiration/lyt-til-lagerlof


Gå på opdagelse i hele universet her: https://fkb.dk/selma-lagerlof

Tags