Skolestartsposer til nye skolebørn

29.04.22
Det er en stor ting at starte i skole. Det sætter Biblioteket Frederiksberg fokus på med en udstilling om at starte i skole og med besøg på alle kommunens SFO’er. Udstillingen kan opleves fra den 2. maj på Hovedbiblioteket.

For mange 5- og 6-årige nærmer skolelivet sig med hastige skridt. Nogle er startet i SFO, nogle gør det lige om lidt, og andre tager springet efter sommerferien. Børnene er typisk spændte og måske lidt nervøse for det nye.

I udstillingen på Hovedbiblioteket kan børn og voksne pakke deres egen skolestartspose med bøger om overgangen til skolelivet og tale om, hvad der mon skal i den rigtige skoletaske, når den skal pakkes. Måske skal der et drys mod og nysgerrighed med?

Børnebiblioteket rykker desuden ud til alle byens skolegårde med en ladcykel fyldt med skolestartsposer, der er pakket på forhånd, for at møde de nye skolebørn og hjælpe dem med at få en god start på skolelivet.

I poserne finder man højtlæsningsbøger, billedbøger, rim og remser og trafikbøger. Her er både noget til de børn, der ikke kan vente, til dem der har kriller i maven, og til dem der tror, de skal kunne det hele inden, de begynder i skole.  

Biblioteket besøger byens SFO’er i maj. Det er også muligt sommeren igennem at låne en skolestartspose på Frederiksberg Hovedbibliotek, Medborgercentret Nordens Plads og de lokale biblioteker på Danasvej, Godthåbsvej og KU.BE.

Muleposen kan man beholde, men bøgerne skal afleveres på biblioteket igen.

Læs mere om udstillingen.

I kan desuden finde inspiration og digitalt materiale om skolestart på www.fkb.dk/skolestart.