Sonnergaardbibliotek og Josephine Park

08.11.19
TEATER OG BIBLIOTEK I et samarbejde med Betty Nansen Teatret kan du i november måned besøge "Sonnergaardbibliotek" på hovedbiblioteket. Her kan du se, lytte, læse, mærke og låne Jan Sonnergaards eminente prosa.

Jan Sonnergaards novellesamling "Radiator" (1997) er en milepæl i nyere dansk litteraturhistorie. Som læser fryder man sig over Sonnergaards agressive, rå, konkrete og sidst men ikke mindst sjove noveller. Bogen danner udgangpunkt for udstillingen "Sonnergaardbibliotek", der gennem interviewvideo og en kurateret samling af dels Sonnergaards egne bøger og bøger, der står i ledtog med dem, viser Sonnergaards særlige prosa. 

"Prosaens opgave er at lyve og overdrive"

- Jan Sonnergaard, Information 1997

Du finder "Sonnergaardbibliotek" på balkonen i udlånssalen, og udstillingen er resultatet af et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg og Mammutteatret, der har sat stykket "Jan Sonnergaard er ikke død" op på Betty Nansens Edisonscene. I sammenhæng med "Sonnergaardbibliotek" kan du se en detaljeret scenografimodel og stilfulde kostumeskitser fra forestillingen.

Mød Josephine Park på Biblioteket Frederiksberg Onsdag den 13. november kl 17-18 kan du møde skuespiller Josephine Park og dramatiker Claus Flygare, der besøger Hovedbiblioteket Frederiksberg for at tale om Jan Sonnergaards liv og eminte prosa. Der er fri entré til arrangementet og der er mere information i bibliotekets kalender

- Foto fra forestillingen "Jan Sonnergaard er ikke død", udlånt af Betty Nansen Teatret.
 
Læs mere om teaterstykket "Jan Sonnergaard er ikke død" på Betty Nansens website
___________________________________________________
 
 

 

Materialer