Spørgsmål og svar om genåbningen af biblioteket

19.05.20
Har du spørgsmål til bibliotekets gradvise genåbning? Find svarene her.

Åbningstider

Hovedbiblioteket er åbent mandag til fredag kl. 9.30-12.30 og fra kl. 15-18 samt lørdag kl. 10-13. Bibliotekerne på Danasvej, Godthåbsvej og Medborgercentret og i KU.BE holder fortsat lukket.

Åbner biblioteket op som før?

Nej, biblioteket åbner i første omgang kun op for helt korte besøg, hvor du kan låne og aflevere materialer. Der er derfor ikke mulighed for ophold på biblioteket. Derudover har vi et særligt stort fokus på sikkerheden.

Er det muligt at printe på biblioteket?

Nej, indtil videre er det ikke muligt hverken at printe, kopiere eller skanne på biblioteket.

Kan jeg igen aflevere mine lån?

Ja, du kan aflevere bøger i den udendørs automat på siden af Hovedbiblioteket ud imod Solbjerg Plads og CBS. Du kan ikke aflevere inde på hovedbiblioteket eller på vores lokale biblioteket.

Undtagelsen er materialer, der ikke kan afleveres i den udendørs afleveringsmaskine fx romankufferter, brætspil eller puslespil. Disse kan afleveres i ekspeditionen på hovedbiblioteket.

Afleveringsfristen er overskredet – får jeg en bøde?

Du kan aflevere bøger frem til og med den 7. juni – uden at der kommer gebyr på de materialer, du ikke har kunnet aflevere, mens biblioteket var lukket. Det gælder også, selv om afleveringsfristen er overskredet i din lånerstatus på hjemmesiden og på app’en Biblioteket.


Kan jeg betale mine gebyrer?

Ja, du kan betale dit mellemværende på www.fkb.dk  med betalingskort og Mobile Pay. Du kan desværre ikke betale gebyr på hovedbiblioteket.


Kan jeg afhente mine reservationer, som jeg ikke nåede at hente før bibliotekets lukning?

Ja, du kan hente de reservationer, som du ikke nåede at hente før biblioteket lukkede på hovedbiblioteket til og med fredag den 22. maj.
 

Kan jeg låne en bærbar pc?

Nej. Da det indtil videre ikke er tilladt at opholde sig i længere tid på biblioteket, er det derfor heller ikke muligt at låne en bærbar pc eller sætte sig med sin egen pc og se en film fx
 

Sikkerhed på biblioteket

Biblioteket Frederiksberg følger sundhedsmyndighedernes og Kulturministeriets retningslinjer for åbning af biblioteker for ind- og udlån.

For at imødekomme disse retningslinjer har biblioteket taget en række forholdsregler, der skal sikre, at både borgere og medarbejdere kan føle sig trygge under besøg på biblioteket. Det handler først og fremmest om at tilstræbe, at opholdet på biblioteket bliver så kort som muligt, og at der holdes minimum 1 meters afstand under besøget. Det kan du hjælpe os med ved at følge vores anvisninger på skærme, skilte og vejvisning, når du ankommer til biblioteket. Vi har fortsat en række digitale tilbud, der kan supplere dit korte besøg på biblioteket.


Find flere spørgsmål og svar

 

Tags