Selmas Samtaleposer - for børn 10-14 år

Inviterér hele familien med til en fælles læseoplevelse, der inspirerer jer til en snak om livets store og små spørgsmål. Samtaleposerne er lavet til de ældste børn i alderen 10-14 år.

Fra mandag d. 12. april kan du låne Selmas Samtalepose, der udfolder Selma Lagerlöfs verdensberømte roman "Niels Holgersens forunderlige rejse".

Der er masser at tale om for hele familien, og I kommer med på en litterær rejse gennem Sverige med den 14-årige Niels Holgersen. Selvom Lagerlöfs historie er skrevet for mere end 100 år siden, er dens temaer stadig relevante for nutidens børn og unge.

Livets store spørgsmål

Gennem Samtaleposens indhold følger I Niels Holgersens indre dannelsesrejse. Han starter som en ond og doven dreng, men ender med at blive til et uselvisk og empatisk, ungt menneske. Gennem hans udvikling får I mulighed for at lære jer selv og hinanden endnu bedre at kende.

I posen finder I selve bogen og to breve, der indleder og afslutter læseoplevelsen. Derudover er der historiske kuriositeter om Lagerlöf samt Selmas Samtalekort, der skal indbyde til samtaler om alt det, man ofte ikke får talt om i hverdagen: Hvad vil det sige at være menneske? Ikke mindst et ordentligt et af slagsen? Hvad er ondskab? Hvordan føles kærlighed, og hvad gør dig lykkelig?

Lån Selmas samtaleposer

Hvis du vil låne en pose, eller høre nærmere, så skriv en mail til Børnekulturformidler Ekin Samer, mail eksa01@frederiksberg.dk. I mailen skal du oplyse dit fuld navn, din mail og dit telefon nummer. Så sørger vi for resten.

Niels Holgersens Univers

Har du lyst til at vide mere om Niels Holgersen og de værdier, som ændrer ham, så kig på vores side Niels Holgersens Univers. Her finder du bl.a. Niels Holgersens 5 bud, anmeldelser og oplæsning af værket. 

Bogen "Niels Holgersens forunderlige rejse" kan lånes på ereolen som e-bog og netlydbog samt i en forkortet udgave om netlydbog

Forløbet om Selma Lagerlöf laves i samarbejde med Betty Nansen Teatret og suppleres med podcasts, højtlæsning og bogposer til børnefamilier. Følg med på bibliotekets hjemmeside, Instagram og Facebook fra d. 6. april - 14. maj.

Tags
Materialer