Skolestart

Når 1. maj oprinder finder vi på Biblioteket Frederiksberg vores skolestartsbøger frem. Bøgerne handler om at starte i skole, og vi håber, de vil sætte gang i snakken om alt det nye og spændende, der skal ske.

En af de store ting ved skolestarten er, at man skal have en fin skoletaske og lære at pakke den. Men hvad mon man skal pakke i tasken? Det kan være svært at vide, når man ikke helt ved, hvad det der skole egentlig er for noget.

Vi har derfor lavet en pakkeliste til jer, så I selv kan pakke en fin mulepose fyldt med bøger, der kan sætte gang i jeres snakke om at starte i skole. I kan finde bøger om Karen, Vitello, Alfons Åberg og mange, mange andre. Måske har de det lidt ligesom dig?

Besøg udstillingen og pak din egen skolestartspose i Børnebiblioteket på Frederiksberg Hovedbibliotek, eller hent en færdigpakket skolestartspose på filialerne på Godthåbsvej, Danasvej og Nordens Plads - fra 2. maj 2022. 

Herunder har vi samlet vores tilbud til børn, der skal starte i skole - og ikke mindst deres forældre.

Biblioteket Frederiksberg ønsker alle kommende skolebørn en rigtig god skolestart!

Digital skolestartspose

Her finder du vores digitale skolestartspose med et udvalg af gode e-bøger om at starte i skole. God fornøjelse! 

 

Til forældre: podcast 

Lyt til en særudgave af bibliotekets podcast Højt at læse. I afsnittet interviewes forfatter Karen Vad Bruun, forfatter til "Karen-bøgerne", som handler om at starte i skole.

Til forældre: e-bøger

Det er ikke kun dit barn, der står over for en stor forandring. Som forælder til dit første skolebarn, har du sikkert også en masse spørsmål til den nye hverdag, der snart melder sig. Vi har samlet en række bøger, som sætter fokus på skoleliv, relationer og barnets udvikling i denne overgangsperiode.

Skoleklar med apps

Snart venter en ny hverdag for dit barn, hvor det skal lære en masse nyt og udvikle kompetencer inden for mange felter. Vi har samlet seks apps, der understøtter de kompetencer, eleverne arbejder med i 0. klasse.

Skolestartsture

Biblioteket besøger også kommunens SFO'er med vores ladcykel pakket med skolestartsposer. Her kommer der datoer for, hvornår vi besøger de enkelte SFO'er.