Skolestart

Når 1. maj oprinder stiller vi på Biblioteket Frederiksberg vores skolestartsbøger frem. Bøgerne handler om at at starte i skole, og de lægges i en fin mulepose, som kan lånes af de mange spændte børn og forældre, der glæder sig til, at skolen starter rigtigt. 

Poserne kalder vi for skolestartsposer, og de kan lånes i børnebiblioteket på Frederiksverg Hovedbibliotek samt på filialerne på Godthåbsvej, Danasvej og Nordens Plads. Du kan også dykke ned i vores forskellige digitale skolestartsposer, som kan skabe afsæt for gode samtaler med barnet om det at starte i skole.

Helt konkret finder I omkring seks bøger, som på forskellig vis hjælper barnet på vej til en god skolestart. I finder bl.a. en billedbog og en højtlæsningsbog, som giver mulighed for at tale om alle de følelser og tanker, der naturligt kan fylde ved overgangen fra børnehave til skole. I finder en bog om alfabetet og en bog med rim og remser, så I kan lege med sproget og bogstaverne. Og så finder I en bog om trafikken, så de nye skolestartsbørn kan øve sig på trafikreglerne. Som noget nyt har vi i år lagt et ark med emojisklistermærker i posen. Hvis du vil vide mere om, hvad det går ud på, så klik dig ind på vores side om digital dannelse i en skolestartskontekst.

Hvad enten posen er fysisk eller digital, er her både noget til de børn, der ikke kan vente, til dem der har kriller i maven, og til dem der tror, de skal kunne det hele, inden de begynder i skolen. Derudover kan du her på siden læse mere om, hvordan du fremmer dit barns digital dannelse i forbindelse med skolestarten.

Vi har også samlet en række læringsapps, I kan udforske sammen, som understøtter de kompetencer dit barn skal arbejde med i 0. klasse. Sidst, men ikke mindst, kan du som forælder få inspiration til, hvordan du kan understøtte dit barns skolegang. 

Biblioteket Frederiksberg ønsker alle kommende skolebørn en rigtig god skolestart!

Digitale skolestartsposer

Her finder du vores samling af digitale skolestartsposer. God fornøjelse! 

 

Digital dannelse og skolestart

Ligeså vigtigt det er at lære at læse og regne, er det også at lære hvordan man navigerer i det digitale. Læs mere om hvordan du understøtter dit barns digitale dannelse ved at komme godt fra (skole)start.

Skoleklar med apps

Snart venter en ny hverdag for dit barn, hvor det skal lære en masse nyt og udvikle kompetencer inden for mange felter. Vi har samlet seks apps, der understøtter de kompetencer eleverne arbejder med i 0. klasse.

Til forældre

Det er ikke kun dit barn, der står over for en stor forandring. Som forælder til dit første skolebarn, har du sikkert også en masse spørsmål til den nye hverdag, der snart melder sig. Vi har samlet en række bøger som sætter fokus på skoleliv, relationer og barnets udvikling i denne overgangsperiode.

Skolestartsture

Biblioteket besøger også kommunens SFO'er med vores ladcykel, pakket med skolestartsposer. Se her hvornår vi besøger din SFO.