Lån en Sprogstartskasse til jeres institution

Få inspiration til at lege med litteratur og sprog!

Vi kan nu tilbyde Sprogstartskasser til daginstitutioner på Frederiksberg.

Sprogstartskasser

I en Sprogstartskasse finder I seks poser med hver sit tema og sproglige fokus. Poserne tager udgangspunkt i billedbøger og kombinerer billedbogen med legetøj og digitale redskaber samt en grundig og lettilgængelig introduktion til dialogisk læsning og sproglege, som opfordrer til snak, leg og bevægelse i nær sammenhæng med billedbogen. Kasserne kommer i to varianter: til de 1-3 årige og til de 3-6 årige.

Sprogstartskasserne er udviklet af Sprogsporet i et tæt samarbejde mellem bibliotekarer og sprogpædagoger for at styrke børns sprog, læsefærdigheder og læselyst i samarbejde med forældre og dagtilbud. Biblioteket Frederiksberg og Frederiksberg kommunes dagtilbudsafdeling er en del af Sprogsporet, og derfor kan I som daginstitution på Frederiksberg låne en af vores Sprogstartskasser. Læs mere om Sprogsporet her

  • Kassen er til jeres rådighed i 8 uger. Det tilrettelagte forløb varer 6 uger, så der er taget højde for eventuel sygdom eller ferie. 
  • De foreslåede perioder ligger fast. 
  • Det er jeres ansvar at afhente og tilbagelevere kassen/kasserne på Frederiksberg Hovedbibliotek. 
  • Det er muligt at få en introduktion til brug af materialerne, når I har skrevet jer op.
  • Det er naturligvis gratis at låne kassen.

Hvis I vil vide mere, kan I sende en mail til børnekulturformidler Lærke Skjærlund eller booke en sprogstartskasse i formularen. 

Book en sprogstartskasse 

OBS: Du har først booket Sprogstartskassen, når du modtager en bekræftelsesmail fra Biblioteket. 

BEMÆRK!: Indsæt aldrig CPR-nummer eller følsomme oplysninger i formularen. Læs mere om behandlingen af persondata i vores privatlivspolitik.