Sprogkuffert - Eventyr

På biblioteket kan I låne en Sprogkuffert til jeres institution. Sprogkufferterne er især oplagte til dialogisk læsning og sprogstimulering, og de kan være en god hjælp til de børn, der har svært ved at lære at tale, eller hvis læselysten skal have et ekstra kreativt skub. I kan også få inspiration til arbejdet med læreplanstemaerne.

Vores sprogkufferter med eventyr er især gode til dialogisk læsning og sprogstimulerende aktiviteter, fordi eventyr er letgenkendelige. Mange børn og voksne kender eventyrerne, og derfor kan samtalerne om læseoplevelsen nemt fortsætte, også efter bogen er lukket. Børn kan i fælles leg også nemt finde tilbage i eventyrets univers og selv digte videre eller genfortælle det for hinanden.

De tre Bukke Bruse (fra 4 år)

Med trolden og de tre Bukke Bruse kan børnene genfortælle det klassiske eventyr og øve deres evne til at fortælle sammenhængende historier– og måske bruge fantasien til at komme på en anden slutning end den, vi alle kender?

Guldlok og de tre bjørne (fra 4 år)

Med Guldloks udforskning af bjørnenes senge, stole og grød er det oplagt at gå i dialog om former, størrelser og temperaturer. Børnene kan også genfortælle historien med figurerne, eller I kan tale om møbler, og hvilket bogstav ”seng”, ”grød” og ”bord” begynder med.

Prinsessen på ærten (fra 4 år)

Kufferten kan omdannes til prinsessens seng med edderdunsdyner, tæpper og en lillebitte ært, så I kan leve jer ind i eventyret. Når I har læst eventyret kan I lege videre med vendespillet eller læse andre af H. C. Andersens klassiske eventyr.