Sprogkuffert - Tal og former

På biblioteket kan I låne en Sprogkuffert til jeres institution. Sprogkufferterne er især oplagte til dialogisk læsning og sprogstimulering, og de kan være en god hjælp til de børn, der har svært ved at lære at tale, eller hvis læselysten skal have et ekstra kreativt skub. I kan også finde inspiration til arbejdet med læreplanstemaerne.

At øve en matematisk opmærksomhed behøver ikke foregå med kugleramme eller ved at tælle på fingrene. Med vores kufferter om tal og former kan I komme vidt omkring matematiske størrelser og former på fantasifuld og legende vis.

Elmer, former og farver (0-2 år)

Denne kuffert er en lille farveeksplosion – ligesom elefanten Elmer. Kufferten er oplagt til at snakke om farver, former og tal på mange forskellige måder. Figurerne, puslespillet og den bløde bold er gode til at øve finmotorikken, fordi de med klare farver indbyder til, at barnet samler dem op og ser nærmere på dem.

Cirkelines talverden (fra 3 år)

Med Cirkeline, Frederik og Ingolf kan I øve tallene fra 1 til 10. Tallene konkretiseres med små, spændende figurer, så børnene ikke kun lærer at genkende ”1” og ”6”, men også får en fornemmelse af mængdeforholdet mellem 1 ost og 6 sommerfugle.

Giraffen der kunne regne (fra 4 år)

Mon ikke dette slaraffenland af giraffer kan hjælpe en nysgerrighed for tal lidt på vej? Med bøger, puslespil, yatzy og figurer kommer kufferten omkring motorik, koncentrationsevne og talforståelse på en legende måde.