Sprogstartsworkshop: Højtlæsning og sprogstimulering for børnehaver (3-6 år)

Arrangementerne er både litteraturoplevelse for børnene og en introduktion for pædagogerne til vores Sprogstartsmaterialer, som I kan booke til jeres institution.

Denne workshop tager udgangspunkt i bogen ”Stormhvalen” af Benji Davies. I bogen følger vi drengen Louis, som vist er en kende ensom, men som en dag finder en ny ven. Vi skal også snakke en masse om følelser og gå på jagt i bogens fine illustrationer sammen.

Efter workshoppen får I en emnepose med bøger, som I kan låne til stuen. Bøgerne handler om samme emne som workshoppen, så I kan fortsætte legen, læseglæden og samtalen.

Praktisk information

Workshoppen foregår enten på Hovedbiblioteket, vores filial på Danasvej eller Medborgercenteret Nordens Plads. En børnekulturformidler tager imod jer ved bygningens indgang. Arrangementet varer omkring 60 minutter, men sæt gerne mere tid af, så I har tid til at gå på opdagelse i børnebiblioteket bagefter.

Arrangementet er beregnet til én børnegruppe på maksimalt 12 børn plus pædagoger. Vi får brug for pædagogernes hjælp undervejs, så det håber vi, I er med på. Det kan være en fordel, at så mange pædagoger som muligt deltager og på den måde bliver introduceret til Sprogstartsmaterialerne i praksis.

Book her

Torsdag 9. september 9.30-10.30 på Biblioteket Danasvej

Onsdag 15. september 9.00-10.00 på Hovedbiblioteket 

Torsdag 16. september 9.30-10.30 på Biblioteket Danasvej

Onsdag 22. september 9.00-10.00 på Hovedbiblioteket - booket

Torsdag 23. september 9.30-10.30 på Biblioteket Danasvej

Onsdag 29. september 10.00-11.00 på Medborgercenteret Nordens Plads

Hvis der ikke er flere ledige tider, må I gerne skrive til os, så vi kender efterspørgslen og eventuelt kan se på forskellige muligheder fremover. Skriv til børnekulturformidler Lærke Skjærlund på lask02@frederiksberg.dk 

Om Sprogsporet og Sprogstart

Sprogsporet er bibliotekernes fælles indsats med at styrke børns sprog, læsefærdigheder og læselyst i samarbejde med forældre og dagtilbud. Biblioteket Frederiksberg er en del af Sprogsporet, og derfor kan vi tilbyde jer inspiration og materialer til læseaktiviteter for de 1-3-årige i vuggestuen og de 3-6-årige i børnehaven. Materialerne kaldes ”Sprogstart”.

Sprogstart består af to seksugers forløb: Sprogstart 1-3 år og Sprogstart 3-6 år. Sprogstart 1-3 år er målrettet børn i vuggestue og Sprogstart 3-6 år henvender sig til børnehavebørn. Hvert forløb består af 6 sprogstartsposer, som er udviklet i tæt samarbejde mellem bibliotekarer og sprogpædagoger. Forløbene afvikles i dagtilbuddet af dagplejere og pædagoger henover 6-8 uger.

Sprogstartsposerne tager udgangspunkt i billedbøger, og gennem leg med sproget får børn og deres voksne  rig mulighed for bl.a. at tale om farver, følelser og tal. Sprogstartsposerne har nemlig hvert sit tema og sproglige fokus. I hver sprogstartspose er der en billedbog og konkrete materialer som fx legetøj, fotos mm. I sprogstartsposerne er der et bredt udvalg af sproglege, som opfordrer til snak, leg og bevægelse i nær sammenhæng med billedbogen. Der er også en trin-for-trinmanual, der grundigt beskriver hvordan og hvornår fx billedbogssnak og sproglege kan inddrages.

Det er gratis for institutioner at låne Sprogstartsmaterialerne hos biblioteket. I kan skrive jer op her på vores hjemmeside og kontakte børnekulturformidler Lærke Skjærlund for at høre mere.