Lektiecafé

Lektiecaféerne er tilbage. Kom og vær med.

Corona-restriktioner

Genåbningen sker med visse restriktioner. Husk at holde god afstand og hold fast i den gode håndhygiejne. Hvis du har symptomer, så bliv hjemme og bliv testet.

Alle er velkomne

Har du brug for hjælp til lektierne i matematik, dansk eller andre fag? I samarbejde med Dansk Flygtningehjælp tilbyder vi kvalificeret lektiehjælp til børn, unge og voksne hver uge på Hovedbiblioteket og Medborgercentret Nordens Plads.

Vores lektiecafé er et hyggeligt og uformelt sted og de frivillige lektiehjælpere fra Dansk Flygtningehjælp er dygtige til at hjælpe dig på rette vej med opgaverne.

Kom og få hjælp til:

  • dine lektier i alle fag
  • skoleprojekter
  • dansk sprogtræning - oplæsning, udtale og samtale.

Alle er velkomne, både børn, unge og voksne. Du kan bare møde op - tilmelding er ikke nødvendig.
 

Hvor og hvornår:

  • Hovedbiblioteket onsdag kl. 16-18
  • Medborgercentret Nordens Plads mandag kl. 16-18 samt onsdag kl. 15-18.

 Lektiecaféen på hovedbiblioteket holder sommerferie fra torsdag den 24. juni. Caféen starter op igen om mandagen den 16. august 2021.

Bliv bedre til dansk på Medborgercentret Nordens Plads

På Medborgercentret Nordens Plads har du desuden mulighed for at træne samtale og blive bedre til tale dansk. Tilbuddet er for voksne og udover samtale kan du også få hjælp til at forstå et brev fx kommunen eller dit teleselskab. Det er frivillige fra Dansk Flygtningehjælp, der står for sproghjælpen og du kan bare møde op uden tilmelding. 

  • Medborgercentret Nordens Plads mandag kl. 15-16 og onsdag kl. 14-15

Andre tilbud

  • Lektiehjælp på bibliotekerne i Københavns Kommune
  • Lektier Online tilbyder gratis online lektiehjælp for folkeskoleelever i 6. til 10. klasse. Tilbuddet er åbent søndag til torsdag kl. 16- 21 og her kan du både chatte og tale om lektierne med lektiehjælperen og via en digital tavle kan man også tegne og forklare lektieopgaverne. For at få adgang til Lektier Online skal du bruge dit UNI-Login, men du optræder altid helt anonymt.
  • Frividen.dk har til formål at hjælpe elever og kursister fra ungdomsuddannelserne i Danmark med fri og gratis adgang til videoundervisning med teori, opgaveløsninger og forsøg i foreløbigt matematik, fysik og kemi. Der er ikke mulighed for at chatte.

Vil du være lektiehjælper?

Hvis du kunne tænke dig at være lektiehjælper i Hovedbibliotekets lektiecafé, skal du udfylde Dansk Flygtningehjælps formular for frivillige. Du finder den ved at klikke her.

Du kan også kontakte frivillighedskoordinator i Dansk Flygtningehjælp Søren Jakobsen på soeren.jakobsen@drc.dk.

Læs mere om frivillighed og frivillige job her. 

Har du andre spørgsmål om bibliotekernes lektiecaféer, kan du kontakte Ekin Samer eller Bibi Agger på Hovedbiblioteket.