Lektørudtalelse

Forfatter: Laura Winding

Kort om bogen

Velsmagende retter med helbredende urter fra Iran. Lær at dampe perfekte, gyldenbrændte ris og lav din egen yoghurt eller frugtlæder. Mange af retterne kan laves uden kød

Beskrivelse

"Det persiske køkken" indeholder opskrifter på bl.a. gryderetter, kabab og fladbrød. Udover bønner, linser, ris og krydderier samt evt kød, behøver man ikke meget andet end en buket friske krydderurter for at tilberede bogens retter. I tilgift får man vejledning i at tømme granatæbler for kerner, tips om hvordan man fx laver den saltede drikkeyoghurt, Doogh, eller at tilsætte natron i sin kababfars for at gøre den ekstra luftig. Det er en god idé at tjekke, hvor lang iblødsætningstid, hvile- eller kogetid de enkelte retter kræver. Langt de fleste ingredienser fås i supermarkedet. Farvefotos

Vurdering

Inge Lynggaard Hansen, som bl.a. er rejseleder i Iran deler ud af sine yndlingsopskrifter på lækre dips, helbredende simreretter med rå mængder af dild, persille, bukkehorn og koriander og saftige, grillstegte kababs. Det kommer måske som en overraskelse, at den mest avancerede opskrift er på tilberedning af ris. Vil man mestre - og det vil man - dampning af basmatiris med den perfekte, sprøde grydebund (Tahdig), så kan man roligt gå i gang dagen i forvejen. Fine, stemningsfulde fotos

Andre bøger om samme emne

Lignende opskrifter i: Mine persiske livretter. Opskrifter fra hele Mellemøsten i Krydret og rent vegetarisk fra Mellemøsten i Bazaar