Filmstriben

Stream spille-, kort- og dokumentarfilm til din egen pc, iphone eller ipad.

Log på Filmstriben

Spændende, tankevækkende film f.eks.:

 • Den danske superheltserie Antboy i foreløbig 3 film.
 • Filmatiseringen af Jakob Ejersbos stærke bog Nordkraft om narkomiljøet i Aalborg.
 • Janis - little girl blue - dokumentarfilm om en af de mest ikoniske rocksangere gennem tiderne Janis Joplin.
 • Tv-serien Halvbroderen om fire generationer i Norge i det 20. århundrede.
 • Animationsfilmen Den lille Prins fra 2015 inspireret af Antoine de Saint-Exupérys klassiske børnebog af samme navn fra 1943.

Se film på din egen pc eller ipad via biblioteket - nemt og lovligt. På Filmstriben kan du se spille-, kort- og dokumentarfilm både for børn og voksne.

Betingelser for lån

 • Kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg
   
 • Du kan låne 2 film om måneden. Antallet er bestemt ud fra den pris, som biblioteket betaler for brug af Filmstriben i forhold til vores budget til film. Biblioteket eller Filmstriben har ikke mulighed for at give dig flere "filmlån". Du har den lånte film i 24 timer, dvs. du kan se filmen igen og igen i et døgn.
 • Alle (uanset bopæl) er velkomne til at møde op på biblioteket og se filmene på en af vores computere - bemærk dog, at det ikke nødvendigvis er det samme udvalg af film, der er tilgængeligt hjemmefra som fra biblioteket.

Teknik og krav til afspiller

 • Bemærk at Filmstriben kan afspilles fra både PC, Mac og ipads.
 • Hvis du ønsker at se Filmstriben på iPad eller iPhone, skal du hente app'en Filmstriben Next i App Store. App til Android kan hentes i Play Store.
 • Ønsker du at se Filmstriben via en browser, anbefales det at benytte Google Chrome, Firefox, Edge eller Safari. Læs mere de tekniske krav.
 • Det er muligt at chromecaste via playeren på PC, Mac samt via en Android-enhed. Der arbejdes på at få indbygget Chromecast i appen til iPad og iPhone.
 • Hvis du har tekniske problemer med Filmstriben, kan du kontakte Filmstriben på formular.
   

Det er vigtig at vælge den rigtige portal

Når du går ind på Filmstriben.dk, kommer du automatisk ind på de film, som du kan se hjemmefra. Hvis du ønsker at se film På biblioteket, skal du klikke øverst til højre på linket Se kort- og dokumentarfilm på biblioteket.

Login

Du logger dig på ved at klikke på "Se film" under den valgte titel og derefter udfylde cpr.- eller lånerkortnr. + pinkode samt vælge Frederiksberg Bibliotek på listen over biblioteker. 

Flere film

Hvis du har brugt dine 2 lån og har brug for at se flere film den måned, kan du bruge Filmstriben på bibliotekets pc'er - bemærk dog, at det ikke nødvendigvis er det samme udvalg af film, der er tilgængeligt hjemmefra som fra biblioteket. 

Du kan også vælge selv at købe adgang til filmen hjemmefra via et link nederst i beskrivelsen af den pågældende film.

Husk forsmag på filmen

Du har mulighed for at se en forsmag på filmen, inden du logger dig ind og låner filmen. Måske har du set filmen før, eller er det en film, som du har lyst til at se. På den måde kan du se en trailer, inden du bruger et filmlån.

Aldersbegrænsning

Der er aldersbegrænsning på nogle film, og du vil blive bedt om at svare på, om du er gammel nok til at se filmen. Filmen vil ikke starte før, du har svaret.

Din egen profil hos Filmstriben

Du har mulighed for at oprette din egen profil på Filmstriben, hvor du kan oprette huskelister, f.eks. film til børnene, film til sammen med venner eller spændende nye film. Derudover er det muligt at dele dine lister med venner og familie. Du kan også vurdere filmene og give dem stjerner.

For at få din egen profil, skal du oprette dig som bruger. Det er ikke samme login, som når du låner film via Filmstriben, dvs. du kan ikke logge dig på din egen profil med cpr.nr. og pinkode. Du kan oprette din profil via dette link.