Vi værner om dine persondata

På Biblioteket Frederiksberg sætter vi din ret til privatliv og beskyttelse af dine persondata højt, og vi lever fuldt ud op til EU’s regler om persondatabeskyttelse gældende fra den 25. maj 2018. Se her, hvordan vi indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller giver os, når du besøger os digitalt eller opholder dig på et af vores biblioteker.

På Biblioteket Frederiksberg kontrollerer vi løbende, hvordan vi internt behandler persondata og sikrer at vores generelle sikkerhedsforanstaltninger altid opfylder den løbende teknologiske udvikling. Dermed gør vi vores bedste for at beskytte dine persondata i dag og fremover.

Når du bliver oprettet som bruger, følger os på Facebook eller tilmelder dig vores nyhedsbrev, så er din information fortrolig og vil ikke blive delt med andre, med mindre du udtrykkeligt har givet tilladelse til det. 

Her kan du læse, hvordan Biblioteket Frederiksberg indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller giver os, når du besøger os digitalt eller opholder dig på et af vores biblioteker.

Vi beskriver også, hvordan vi beskytter dine data, og hvilke rettigheder du har hos os.


Lån af materialer
Når du låner materialer registreres dette i din lånerprofil. Oplysninger anvendes til drift af biblioteket og slettes efter faste retningslinjer i henhold til bilbiotekslovens bestemmelser. Biblioteket Frederiksberg har også en række digitale samlinger som fx eReolen og Filmstriben, som kan tilgås i henhold til licens med tredjeparter. Vi registrerer og videregiver oplysninger om din brug af de digitale samlinger i henhold til de krav, som de relevante tredjeparter har opstillet og til drift af samlingerne.

Nyhedsbreve
Hvis du ønsker at modtage vores nyhedsbreve, beder vi om dit samtykke til behandling af dit navn og din e-mail adresse. Oplysningerne anvendes ikke til andre formål. Vi bruger MailChimp som tredjepart, som alene får overladt dine personoplysninger som databehandler for Biblioteket Frederiksberg.
 

Arrangementer
Hvis du ønsker at deltage i vores arrangementer, behandler vi personoplysninger som led i købskontrakten, herunder dit navn, din e-mail, din adresse og din betalingsform. Oplysningerne anvendes ikke til andre formål og slettes automatisk. Vi anvender Place2Book som tredjepart, som alene får overladt dine personoplysninger som databehandler for Biblioteket Frederiksberg. I forbindelse med betaling videregiver vi de personoplysninger som er nødvendige for, at betalingen gennemføres.

Brugeroprettelse
Hvis du ønsker at blive oprettet som bruger på Biblioteket Frederiksberg har vi behov for visse personoplysninger for at kunne varetage biblioteksopgaven, som fastsat i Biblioteksloven. Det drejer sig om navn, adresse, e-mail adresse, mobilnummer og CPR-nummer.

Overvågning
I forbindelse med fysisk besøg på vores biblioteker indsamles der oplysninger i forbindelse med videoovervågning af sikkerhedsmæssige hensyn og i overensstemmelse med lov om tv-overvågning samt fotos og/eller video ved arrangementer på biblioteket.

Fotografering og optagelser
Vi tager nogle gange billeder og videoer af biblioteket og i forbindelse med arrangementer, og du kan derfor indgå i billeder og videoer, hvis du opholder dig disse steder. Datatilsynet skelner mellem to typer af billeder – situationsbilleder og portrætbilleder. Situationsbilledet kan umiddelbart offentliggøres uden samtykke, hvor i mod portrætbilledet ikke må offentliggøres uden et klart samtykke fra den eller de portrætterede personer (eller deres forældre).

Brugerundersøgelser
Hvis du ønsker at deltage i en brugerundersøgelse for Biblioteket Frederiksberg beder vi om dit samtykke til behandling af dit navn og din e-mail adresse. Oplysningerne anvendes ikke til andre formål og anonymiseres efter analyse af den konkrete undersøgelse. Nogle gange anvender vi tredjeparter som databehandlere og disse vil alene få overladt dine personoplysninger som databehandler.

Cookies
Vi bruger cookies på fkb.dk. Behandling af personoplysninger, som vi indsamler gennem cookies, er baseret på dit samtykke. Formålene med brug af information, som indsamles gennem cookies er:

  • at følge, hvordan siderne på fkb.dk anvendes samt til at forbedre opbygningen af hjemmesiden.
  • at afvikle driften af hjemmesiden.

Læs mere på www.danskernesdigitalebibliotek.dk/cookie-og-privatlivspolitik/

Google Analytics
Vi anvender Google Analytics på vores hjemmeside. Google Analytics bruger 'cookies', der gemmes på din computer og tillader en analyse af din brug af hjemmesiden. På vegne af Biblioteket Frederiksberg bruger Google disse oplysninger til at evaluere din brug af hjemmesiden, at kompilere rapporter om aktivitet på hjemmesiden.

Du kan forhindre lagring af cookies ved hjælp af en tilsvarende indstilling af din browsersoftware eller ved at installerer browser-plugin‘et: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout


Sikkerhed 
Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende persondatalovgivning. Vi kontrollerer løbende, hvordan vi internt behandler persondata og sikre at vores generelle sikkerhedsforanstaltninger opfylder den løbende teknologiske udvikling. Dermed gør vi vores bedste for at beskytte dine persondata i dag og fremover.

Skulle det være nødvendigt at dele oplysningerne med tredjepart, kræver vi, at virksomheden behandler dine oplysninger lige så sikkert, som vi gør, og til det faktiske formål.

Vi gemmer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt og opbevarer dem til eget brug i højest tre år. Herefter vil dine personoplysninger blive slettet, med mindre vi af lovmæssige årsager er forpligtet til at opbevare dem i længere tid.

Dine rettigheder              
Du kan anmode os om at se, ændre, slette eller overføre dine persondata. Har du specifikke spørgsmål til, eller ønsker du at klage angående bibliotekets håndtering  af persondata, kan du kontakte vores datahåndteringsansvarlige ved at sende en e-mail til mema02@frederiksberg.dk.