Forfatterweb

Det elektroniske forfatterleksikon

 

Forfatterweb er et elektronisk, illustreret forfatterleksikon med inspirerende og informative artikler om danske og udenlandske forfatteres liv og værker. 

Målgruppen for Forfatterweb

Forfatterweb henvender sig til en bred målgruppe og er nem at orientere sig i for alment interesserede, læsekredse og uddannelsessøgende i forbindelse med opgaveskrivning.

Forfatterens liv og værker

Artiklerne i Forfatterweb er bygget op efter en fast struktur, som indeholder stof om forfatterens liv og værker samt en omfattende linksamling og en fyldig bibliografi med direkte link til www.bibliotek.dk, hvorfra man kan bestille bøger, artikler og anmeldelser. 

Perioder og genrer

Kortfattede periodeintroduktioner giver et overblik over de vigtigste strømninger inden for samfund og historie samt de kulturelle og filosofiske tanker, der var markante i perioden. 
I genreteksterne gives en kort introduktion til genrens primære kendetegn samt historie og informationer om videre læsning.

Temaer

Du kan finde forskellige temaer inden for litteraturen til brug ved f.eks. opgaveskrivning. Her er nogle af dem.

  • 1970'erne, En introduktion til dansk litteratur i 1970’erne. 
  • Ensomhed i litteraturen. Et lille udpluk af de uendeligt mange ensomhedsfortællinger.
  • ​Musik og litteratur. En liste over forfatterskaber, hvor musikken spiller en stor rolle.


Tips til analysen

Her er en række artikler med analyseredskaber til såvel tekst, film og billeder til brug i undervisningen. For såvel elever som lærere.