Bøger

Kulinariske krimier til din vinterferie

Er du ikke til de helt hårdkogte krimier men mere til en hyggekrimi, så læs med her.

Af Benoit Petit

Billedet viser fem krimier i forgrunden og man aner et biblioteksrummet i baggrunden.
Foto: Biblioteket Frederiksberg

En af de nye tendenser inden for krimibøger er bøger, der bevæger sig i universer med mad, kokke og mord på menuen - man kunne kalde det for den ”kulinariske” krimi. Her kan du savle over friskbagte kager, mens en eftersøgning er sat i gang.

Lyder det som noget for dig, så kan du begynde med Rosemary Shragers serie om den britiske TV-kok Prudence Bulstrode. Vil du hellere sydpå til solen, så skal du klart læse krimier med konditoren Julie Cavallo af Ana T. Drew. Du kan også dykke ned i den lidt ældre krimiserie om privatdetektiven og madeksperten Nero Wolfe af den amerikanske krimiforfatter Rex Stout.

Af kulinariske krimier fra Danmark har Lars Gejl, der selv er uddannet kok, bidraget til genren med krimien Atropos, og Anne Grue har med karakteren Anne Maj Mortensen skabt endnu en madglad detektiv.

Vi har samlet et udvalg af de bedste ”kulinariske” krimier - se dem HER

Velbekomme!