Gå til læsehund

Har dit barn svært ved at læse? Så kan en læsehund måske hjælpe. Læsehund er et tilbud til børn, som har brug for fornyet motivation og læselyst.

I samarbejde med Foreningen Læsehunde tilbyder vi læseforløb med en af vores fire læsehunde: Eika, Luie, Buster og Yoko. Tilbuddet henvender sig til børn, der har svært ved at læse og som kunne tænke sig at blive bedre til at læse på en hyggelig og anderledes måde.

Hvad er en læsehund?
En læsehund er en venlig og børneglad hund, der motiverer børn til at læse ved at lytte tålmodigt og interesseret til alverdens historier. En læsehund er godkendt og certificeret til at arbejde på biblioteket med netop denne opgave. Du kan kende Læsehunden på det lilla tørklæde, som den skal have på, når den færdes på biblioteket.

Hvordan kan en læsehund hjælpe?
En læsehund hverken dømmer eller retter på barnet, men tilbyder ro og nærvær, der skaber tryghed og tillid hos barnet. En læsehund er med til at skabe en positiv og anderledes læseoplevelse og resultatet er øget læselyst og selvtillid.

Hvad koster det?
Det er gratis at modtage hjælp fra en læsehund.Vores læsehunde og deres ejere arbejder frivilligt her på biblioteket.

Hvordan foregår det? 
Vi mødes på Hovedbiblioteket mellem klokken 15 og 17. Her er lavet en lille hunde-hyggekrog. Barnet læser op af sin egen medbragte bog eller låner en bog på biblioteket. En læsestund varer 30-45 minutter. 
Læseforløbet varer typisk 6 uger og afsluttes med et diplom, når forløbet er slut.

Sådan tilmelder du dit barn
Skriv en mail med information om dit barns navn og alder til sjaelland@laesehunde.dk

Vil du vide mere?
Du kan læse mere om læsehundene på Foreningen Læsehundes hjemmeside, www.læsehunde.dk

 

Her er vores læsehund Eika med sin ejer Lone. Se hvordan en læsestund med Eika forløber her