Læsesteder

Hvad er dit bedste "læsested"? Og hvordan kan det være, at man kan opleve en bog vidt forskelligt afhængigt af, hvor og hvornår man læser den?

Det kunne du blive klogere på, da Biblioteket Frederiksberg zoomede ind på Læsesteder i ordets mange facetter.

Når man læser en god bog - én af dem, der virkelig gør indtryk - handler det aldrig kun om de ord, der står på siderne. Det afhænger lige så meget af det sted, man befinder sig, når man læser. Alt det rundt om dig og bogen, som er med til at præge din læseoplevelse. 

Med dette tema gik vi på jagt efter de bedste læsesteder på Frederiksberg, og vi samlede de bedste stedsportrætter i litteraturen. Vi inviterede til oplæsninger på unikke steder i byen, og vi byggede vores egne læsesteder i børnebiblioteket. 

Forløbet om Læsesteder kørte i perioden d. 18. oktober - 31. december 2021.

Læsesteder på Frederiksberg

Vores by rummer masser af gader og steder, som nævnes i litteraturen. Gennem 12 udvalgte bøger sætter vi fokus på lokale, frederiksbergske Læsesteder

Dyk ned i de frederiksbergske læsesteder

Højt at læse

Bibliotekets podcast om højtlæsning for børn har lavet 3 afsnit med fokus på læsesteder.

Få gode råd til at inddrage stedet i højtlæsningen, hør om helt særlige højtlæsninger i inspirerende omgivelser - og få masser af gode boganbefalinger.

Lyt med

Litteratur på gadeplan

Tag med på en litterær byvandring på Frederiksberg og lyt til 7 små podcastafsnit om frederiksbergske gadenavne opkaldt efter forfattere.

Læs mere og lyt med

Gyldendal

Digital vandretur: I Carl Fischers fodspor

Malene Ravns fortælling, Hvor lyset er, handler om kunstneren Carl Fischer (1887-1962), der boede flere forskellige steder på Frederiksberg.

Vi følger Carl Fischer, når vi i en digital gåtur viser og fortæller jer om stederne på Frederiksberg, der har haft en betydning for Carl Fischers liv.

Du kan samtidig lytte til Malene Ravns egen højtlæsning, når du går på byvandringen.

Se mere og lyt med