Forfatterweb

Forfatterweb lægger særligt vægt på danske forfattere, og det omfatter også forfattere af børne- og ungdomsbøger. Antallet af portrætter har allerede passeret de 1.000.

Du kan også finde portrætter af udenlandske forfattere, men vil du vide meget mere om dem, vil vi gerne anbefale e-basen Literature Resource Center.

Forfatterwebs portrætter er skrevet, så alle fra folkeskolens ældste klasser og opad kan være med. Basen er også velegnet til elever på ungdomsuddannelserne. Er du medlem af en læsekreds, kan du hente meget nyttig information i Forfatterweb om de bøger, du er i gang med at læse.

Artiklerne er skrevet af fagfolk og journalister og opdateres løbende. Hvert år bringer ca. 60 nye spændende portrætter.

Alle forfatterportrætter er bygget over samme faste struktur, startende med biografiske oplysninger, forfatterens debut, flere nedslag i markante bogudgivelser osv. Alle portrætter afsluttes med en oversigt over forfatterskabet, og fra hver eneste titel er der link til bibliotek.dk, hvor du med det samme kan bestille bogen.

Der er desuden kildehenvisninger til bøger og artikler OM forfatterne, og der kan være link til film, radioudsendelser og hjemmesider.
 

Sådan kommer du i gang

Tryk på Se online-knappen til højre og indtast dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

Du kan også logge på Forfatterweb med dit UNI-login.
 

Tips til søgning

Forfatterwebs portrætter er samlet alfabetisk under de to rubrikker: ’Voksne’ og ’Børn & unge’.

Men Forfatterweb har også andre indgange til litteraturen:

’Temaer’ kan være en god hjælp til elever, der mangler inspiration til hvilke forfattere, de vil skrive om. Temaer kan f.eks. være ’Naturen i litteraturen’, ’Livet i ghettoen’, ’Kvindelige fyrtårne’, ’Besættelsen’ og ’Danske klassikere’.

’Perioder’ samler dansk litteratur i en snes overskrifter fra ’Den norrøne digtning’ over ’Romantikken’ og ’Det moderne gennembrud’ til ’Dansk modernisme’ og ’Autofiktion’. Alle emnerne henviser til relevante forfatterportrætter, litteratur og udvalgte netkilder.

’Genrer’ er et godt sted at kende, når du skal vide meget mere om folkeviser, eventyr, romaner, lyrik, essays og graphic novels. Også her er der gode henvisninger til relevante forfatterportrætter, litteratur og udvalgte netkilder.

Endelig kan du også benytte basens almindelig søgefelt.
 

Vil du vide mere?

Betingelser for brug

Basen kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg

Alle uanset bopæl er velkomne til at møde op på biblioteket og benytte basen fra en af vores computere