eReolen Global

Adgang
Adgang hjemmefra
eReolen Global giver dig adgang til tusindvis af engelsksprogede e-bøger, netlydbøger. Fra marts 2021 kan du også læse tidsskrifter på eReolen Global.

eReolen Global indeholder fag- og skønlitteratur til børn (juvenile, 10-13 år), unge (young adult, 14-17 år) og voksne, og kan benyttes på pc, tablet og mobil.

eReolen Global dig også adgang til mange hundrede tidsskrifter - hvoraf en lille håndfuld er danske.

Bøgerne og tidsskrifterne kan læses eller lyttes i deres fulde udstrækning, og lånetiden er 21 dage.

P.S. Bemærk at eReolen Global ikke understøtter e-bogslæsere som f.eks. Kindle. 

Sådan kommer du i gang - PC og MAC

Tryk på Se online-knappen til højre og indtast dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

Vælg 'Frederiksberg', hvis det er din bopælskommune.

Herefter er du klar til at gå på opdagelse.

Søgefeltet kommer frem når du trykker på luppen ved ’Search’. Du kan også vælge at lade dig inspirere af de mange bøger, der præsenteres på forsiden i forskellige kategorier, eller du kan prøve med ’Subjects’ (emneord) eller ’Collections’, som er delt mellem e-bøger og netlydbøger.

Hvis du er på jagt efter børne- og ungdomsbøger, så tryk med det samme på ’Kids & Teens’.

Når du har fundet den bog, du ønsker at læse/lytte, trykker du på 'Borrow'. Du kan eventuelt starte med at læse en bid af bogen eller lytte et par minutter ved at trykke på ’Sample'.

Når du bruger eReolen Global på din PC eller MAC, skal din computer altid være på nettet, da e-bøgerne og netlydbøgerne streames løbende.

Dette er nogle af de vigtigste ting, vi gerne vil nævne for dig. På eReolen Globals hjemmeside er der meget mere hjælp at hente, hvis du trykker på Help.

Sådan kommer du i gang - tablet og mobil

Hent app’en Libby, by OverDrive i Google Play eller App Store og installér den på din tablet eller mobil.

Når du har åbnet app'en skal du vælge ’I’ll search for a library’ og taste de første bogstaver af navnet 'eReolen Global'. Når du har valgt 'eReolen Global' kommer du til en ny side. Her skal du ’Choose a location’ og vælge ’Frederiksberg’, hvis det er din bopælskommune.

I felterne ’Username’ og ’Password’ taster du hhv. dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

Og herefter er du klar til at gå på opdagelse.

Søgefeltet ligger allerøverst på skærmen. Du kan også vælge at lade dig inspirere af de mange bøger, der præsenteres på forsiden i forskellige kategorier, eller du kan trykke på ’Explore’ og få adgang til mange andre kategorier.

Når du har fundet den bog, du ønsker at læse/lytte, trykker du på ’Borrow’. Du kan eventuelt starte med at læse en bid af bogen eller lytte til et par minutter ved at trykke på 'Sample.

Allernederst på skærmen har du altid valgmulighederne ’Library’ og ’Shelf’, så du hurtigt kan komme til en ny søgning eller til de bøger, du har lånt. I mellem ’Library’ og ’Shelf’ finder du altid den bog, du er i gang med at læse/lytte.

Hvis du skal på ferie i udlandet, anbefaler vi altid, at du låner bøgerne inden du forlader Danmark. Hent evt. nogle gode bøger, mens du sidder i afgangshallen i Kastrup og venter på at gå ombord i flyveren. Så risikerer du ikke at du bruger for mange data i udlandet.

Dette er nogle af de vigtigste ting, vi gerne vil nævne for dig. Du kan finde mere hjælp og vejledning til Libby-app’en ved at trykke her.

Specielt om tidsskrifterne

For at få adgang til eReolen Globals mange hundrede tidsskrifter, skal du trykke på 'Magazines', hvis du benytter web-versionen eller trykke på 'Explore' og dernæst 'Magazines', hvis du bruger app-versionen.

Du kan søge efter tidsskrifters titler ved at trykke på luppen og taste løs, eller du kan lade dig inspirere af emneoversigten og se hvad der gemmer sig bag overskrifterne 'Cars & Motorcycles', 'Culture & Literature', 'News & Politics' og mange, mange flere emner.

Når du finder et tidsskrift, får du altid vist det allernyeste nummer først. Du kan også vælge at låne ældre numre af tidsskriftet ('Select another issue'). Det er meget forskelligt, hvor mange måneder du kan gå tilbage. I nogle tilfælde ligger der numre 3 år tilbage, i andre tilfælde kan du kun læse numre fra det seneste kvartal eller halvår.

Du kan låne alle de tidsskrifter, du har lyst til, og du har dem i 21 dage. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange tidsskrifter, du kan låne på samme tid.

Desværre kan eReolen Global ikke give dig meddelelser, når der udkommer nye numre af dine favorittidsskrifter. Det skal du selv holde øje med.

Generelt

eReolen Global og Libby-app’en husker altid, hvor du er kommet til, så du kan roligt afslutte din læsning på side 37 eller stoppe med at lytte efter 2 timer og 17 minutter UDEN at skulle notere disse tal ned på en gul post-it seddel. Når du åbner eReolen Global og Libby-app’en igen, er bogen altid klar dér, hvor du stoppede sidste gang.

De bøger, du læser/lytter på din tablet eller mobil, kan du altid fortsætte med at læse/lytte på din pc/mac - og omvendt!

Tips til søgning

Søgefunktionen er enkel. I søgefeltet kan du søge på forfattere, titler eller andet, der falder dig ind.

De bøger, du finder, er altid mærkede med små ikoner, der markerer om de er e-bøger eller netlydbøger.

Hvor mange bøger må jeg låne ad gangen?

Du kan til enhver tid læse/lytte 2 bøger ad gangen.

Og du kan låne alle de tidsskrifter, du har lyst til.

Bøger og tidsskrifter er to vidt forskellige ting i eReolen Global, og dine lån af bøger påvirker IKKE hvor mange tidsskrifter, du kan låne - eller omvendt!

Dine lån af bøger og tidsskrifter i eReolen Global påvirker heller IKKE det antal e-bøger og netlydbøger, du kan låne på den danske eReolen.

Efter 21 dage udløber lånetiden automatisk, men du kan altid afslutte dine lån inden udløbsfristen.

Inden for 21 dage kan du altså låne rigtig mange e-bøger og netlydbøger i eReolen Global, når blot du selv aktivt afleverer dem, du er færdig med.

Reservationer - hvorfor nu det?

Du kan opleve, at den bog du gerne vil læse/lytte, ikke kan lånes med det samme. I stedet får du mulighed for at reservere den – som på engelsk hedder ’Place hold’.

Det kan godt virke lidt underligt, når bøgerne i eReolen Global er digitale.

Men det drejer sig som regel om helt nye, meget populære bøger, som alle gerne vil læse. Og her er det forlagene, der bestemmer, hvor mange eksemplarer der er til rådighed. Så når en ny krimi af John Grisham udkommer, kan det godt være, at kun 50 brugere af eReolen Global kan læse den, og så må nr. 51, 52, 53 ... vente til de første lånere bliver færdige. Det minder fuldstændigt om reservationskøen til de fysiske bøger på biblioteket.

Du kan altid med det samme se, hvor mange ugers ventetid der er på reserverede bøger. Når dagen kommer, hvor bogen er klar til dig, får du en besked og skal indenfor max. 48 timer logge på eReolen Global eller Libby-app’en og låne bogen. Hvis du allerede er i gang med to andre bøger, bliver du nødt til at aflevere – på engelsk ’return’ – mindst én af dem for at få plads til den nye bog.

Vil du vide mere?

Sådan bruger du eReolen Global på hjemmesiden på din PC eller MAC

eReolen Global - lån engelske bøger på eReolen Global

 

Sådan bruger du eReolen Global og LIBBY på din tablet eller mobil

eReolen Global - Libby

Se mere hos eKurser.nu her.

Betingelser for brug

Basen kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg

Alle uanset bopæl er velkomne til at møde op på biblioteket og benytte basen fra en af vores computere