eReolen Global

Adgang
Adgang hjemmefra
eReolen Global giver dig adgang engelsksprogede e-bøger og netlydbøger. Her er romaner, krimier og fagbøger i tusindvis!

eReolen Global indeholder både fag- og skønlitteratur til børn (juvenile, 10-13 år), unge (young adult, 14-17 år) og voksne, og kan benyttes på pc, tablet og mobil.

Bøgerne kan læses eller lyttes i deres fulde udstrækning, og lånetiden er 21 dage.

P.S. Bemærk at eReolen Global ikke understøtter e-bogslæsere som f.eks. Kindle. 

Sådan kommer du i gang - PC og MAC

Tryk på Se online-knappen til højre og indtast dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre). Vælg 'Frederiksberg', hvis det er din bopælskommune.

Herefter er du klar til at gå på opdagelse.

Søgefeltet kommer frem når du trykker på luppen ved ’Search’. Du kan også vælge at lade dig inspirere af de mange bøger, der præsenteres på forsiden i mange kategorier, eller du kan prøve med ’Subjects’ (emneord) eller ’Collections’, som atter er delt mellem e-bøger og netlydbøger.

Hvis du er på jagt efter børne- og ungdomsbøger, så tryk med det samme på ’Kids & Teens’.

Når du har fundet den bog, du ønsker at læse/lytte, trykker du på 'Borrow'. Du kan eventuelt starte med at læse en bid af bogen eller lytte til et par minutter af den ved at trykke på ’Sample'.

Når du bruger eReolen Global på din PC eller MAC, skal din computer altid være på nettet, da e-bøgerne og netlydbøgerne streames løbende.

Dette er nogle af de vigtigste ting, vi gerne vil nævne. På eReolen Globals hjemmeside er der meget mere hjælp at hente, hvis du trykker på Help.

Sådan kommer du i gang - tablet og mobil

Hent app’en Libby, by OverDrive i Google Play eller App Store og installér den på din tablet eller mobil.

Når du har åbnet app'en skal vælge ’I’ll search for a library’ og taste de første bogstaver i eReolen Global. Når den dukker op, trykker du og kommer til en ny side. Her skal du ’Choose a location’ og vælge ’Frederiksberg’, hvis det er din bopælskommune.

Herefter skal du i felterne ’Username’ og ’Password’ taste hhv. dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

Herefter er du klar til at gå på opdagelse.

Søgefeltet ligger allerøverst på skærmen. Du kan også vælge at lade dig inspirere af de mange bøger, der præsenteres på forsiden i mange kategorier, eller du kan trykke på ’Explore’ og få adgang til mange andre kategorier.

Når du har fundet den bog, du ønsker at læse/lytte, trykker du på ’Borrow’. Du kan eventuelt starte med at læse en bid af bogen eller lytte til et par minutter af den ved at trykke på 'Sample.

Allernederst på skærmen har du altid valgmulighederne ’Library’ og ’Shelf’, så du hurtigt kan komme til en ny søgning eller til de bøger, du har lånt. I mellem ’Library’ og ’Shelf’ finder du altid den bog, du senest har været i gang med at læse/lytte.

Hvis du skal på ferie i udlandet, anbefaler vi altid, at du låner bøgerne inden du forlader Danmark. Hent evt. nogle gode bøger, mens du sidder i afgangshallen i Kastrup og venter på at gå ombord i flyet. Så risikerer du ikke at du bruger for mange data i udlandet.

Dette er nogle af de vigtigste ting, vi gerne vil nævne. Du kan finde mere hjælp og vejledning til Libby-app’en ved at trykke her.

Generelt

eReolen Global og Libby-app’en husker altid, hvor du er kommet til, så du kan roligt afslutte din læsning på side 37 eller stoppe med at lytte efter 2 timer og 17 minutter UDEN at skulle notere disse tal ned på en gul post-it seddel. Når du åbner eReolen Global og Libby-app’en igen, er den altid klar dér, hvor du stoppede sidste gang.

De bøger, du læser/lytter på din tablet eller mobil, kan du altid fortsætte med at læse/lytte på din pc/mac - og omvendt!

Tips til søgning

Søgefunktionen er enkel. I søgefeltet kan du søge på forfattere, titler eller andet, der falder dig ind.

De bøger, du finder, er altid mærkede med små ikoner, der markerer om de er e-bøger eller netlydbøger.

Hvor mange bøger må jeg låne ad gangen?

Du kan til enhver tid læse/lytte 2 bøger ad gangen.

Efter 21 dage udløber lånetiden på dine bøger automatisk, men du kan selv afslutte lånene inden da.

Dine lån hos eReolen Global påvirker ikke det antal e-bøger og netlydbøger, du kan låne på den almindelige eReolen hver måned.

Reservationer - hvorfor nu det?

Du kan opleve, at den bog du gerne vil læse/lytte, ikke kan lånes med det samme. I stedet får du mulighed for at reservere den – på engelsk ’Place hold’. Det kan virke lidt mærkeligt, når bøgerne i eReolen Global er digitale.

Det drejer sig ofte om helt nye, meget populære bøger, som alle gerne vil læse. Og her er det altså forlagene, der bestemmer, hvor mange eksemplarer der er til rådighed. Så når en ny krimi af John Grisham udkommer, kan det godt være, at kun 10 brugere af eReolen Global kan læse den, og så må nr. 11, 12, 13 ... vente til de første lånere bliver færdige. Det minder fuldstændigt om reservationskøen til de fysiske bøger på biblioteket.

Du kan altid med det samme se, hvor mange ugers ventetid der er på de udlånte bøger. Når dagen kommer, hvor bogen er klar til dig, får du en besked og skal indenfor max. 48 timer logge på eReolen Global eller Libby-app’en og låne bogen. Hvis du allerede er i gang med to andre bøger, bliver du nødt til at aflevere – på engelsk ’return’ – mindst én af dem.

Vil du vide mere?

Sådan bruger du eReolen Global på hjemmesiden på din PC eller MAC

eReolen Global - lån engelske bøger på eReolen Global

 

Sådan bruger du eReolen Global og LIBBY på din tablet eller mobil

eReolen Global - Libby

Se mere hos eKurser.nu her.

Betingelser for brug

Basen kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg

Alle uanset bopæl er velkomne til at møde op på biblioteket og benytte basen fra en af vores computere