Bibliotekets historie
Bibliotekets virksomhed hviler fortsat solidt på Biblioteksloven og Bekendtgørelse om biblioteksvirksomhed.I følge loven er folkebibliotekernes formål:
"... at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter, lydbøger og andre egnede materialer til rådighed såsom musikbærende materialer og elektroniske informationsressourcer, herunder Internet og multimedier."
Retningslinjerne, rammerne og økonomien for bibliotekets aktiviteter udstikkes af Kommunalbestyrelsen og af kommunens Kultur- og Fritidsudvalg.
Lidt om bibliotekets historie
Arkitekt H.C. Andresen tegnede det nuværende Frederiksberg Hovedbibliotek, som blev bygget i 1935. Set med datidens øjne var der tale om en banebrydende, moderne biblioteksbygning. Gottfred Eickhoffs smukke bronzestatue Solpiger fra 1972 står udenfor, næsten som et vartegn, og indenfor hænger Frede Christoffersens billedserie ”Døgnet” fra 1956.
I 2004 blev den oprindelige bygning på 4.700 m2 udvidet med en underjordisk tilbygning på 1.500 m2, som Henning Larsens Tegnestue stod bag. Musikbiblioteket flyttede fra Allégade ind i den nye tilbygning, og fik følgeskab af Børnebiblioteket, som indtil da lå i Hovedbygningen. Carl-Henning Pedersen har udsmykket tilbygningen med et par af sine karakteristiske malerier.
Biblioteket i dag
Biblioteket Frederiksberg har i dag fem fysiske indgange:
Hovedbiblioteket på Falkoner Plads samt bibliotekerne på Danasvej 30B, Godthåbsvej 85A , Medborgercentret Nordens Plads 16A og et biblioteksrum i kultur- og bevægelseshuset KU.BE, Dirch Passers Allé 4.
I 2012 fejrede Biblioteket sit 125-års jubilæum og i den forbindelse lavede vi en jubliæumsfilm om Frederiksberg Bibliotek. Du kan filmen her nedenfor: