eReolen GO!

Adgang
Adgang hjemmefra
eReolen GO! giver dig adgang til tusindvis af e-bøger og netlydbøger for børn og unge i alderen 7-14 år.

eReolen GO! er en selvstændig hjemmeside og app under eReolens brand. Børne- og ungdomsbøgerne er også tilgængelige via den almindelige eReolen (den de voksne bruger), men på GO! præsenteres de på en måde, der er målrettet aldersgruppen.

eReolen GO! styrker børns læselyst og læsefærdigheder, og kan med fordel inddrages i undervisningen, hvis mange elever skal læse den samme bog.

I eReolen GO! er der tusindvis af bøger, men den indeholder dog ikke alle bøger, der udkommer i fysisk form. Mange nye bøger bliver ofte tilgængelige på eReolen GO! (næsten) samtidig med at bøgerne dukker op på børnebibliotekets hylder, men andre gange kan der godt gå uger eller måneder før det sker. Det er forlagene, der bestemmer det.

eReolen GO! giver dig også adgang til tusindvis af engelske børne- og ungdomsbøger, og der er også en pæn håndfuld bøger på tysk.

Bøgerne kan læses eller lyttes i deres fulde udstrækning, og lånetiden er altid 30 dage.

P.S. Bemærk at eReolen GO! ikke understøtter e-bogslæsere som f.eks. Kindle. 

Sådan kommer du i gang - PC og MAC

Tryk på Se online-knappen til højre og indtast dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

På hjemmesiden kan du søge ved at trykke på luppen foroven.

Du kan også vælge 'Overrask mig' eller vælge at trykke på 'E-bøger' eller 'Lydbøger'.

Når du har fundet den bog, du ønsker at læse/lytte, trykker du på 'Lån'. Du kan eventuelt starte med at læse en bid af bogen eller lytte til et par minutter af den ved at trykke på 'Prøv'.

Når du bruger eReolen på din PC eller MAC, skal din computer altid være på nettet, da e-bøgerne og netlydbøgerne streames løbende.

Dette er nogle af de vigtigste ting, vi gerne vil nævne. På eReolen GO!s hjemmeside er der meget mere hjælp at hente, hvis du trykker på Hjælp.

Sådan kommer du i gang - Apple-produkter

Hent eReolen-app'en i App Store og installér den på din tablet eller mobil.

Når du har åbnet app'en, trykker du på 'Min side', hvis det er første gang, du besøger eReolen.

Du skal derefter logge på med dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre), og du skal vælge ’Biblioteket Frederiksberg’, hvis det er din bopælskommune. Hvis du ikke allerede er er låner, er der et link til bibliotekets hjemmeside, hvor du kan oprette dig som låner ved hjælp af NemID.

Herefter er du klar til at gå på opdagelse.

På forsiden kan du blive inspireret til mange spændende bøger, men du kan også med det samme trykke på 'Søg' (luppen). Så kommer du til en ny side, hvor der både er et søgefelt, men også en lang række kategorier og temaer, du med fordel kan dykke ned i, hvis du savner inspiration.

Når du har fundet den bog, du ønsker at læse/lytte, trykker du på 'Lån'. Du kan eventuelt starte med at læse en bid af bogen eller lytte til et par minutter af den ved at trykke på 'Prøv'.

Når du bruger eReolen på din tablet eller mobil er der mulighed for både at streame bøgerne eller "hente dem ned", så du fortsat kan læse/lytte, selv om du ikke har internetforbindelse.

Hvis du nøjes med at trykke på 'Lån', skal du altid have en netforbindelse til din tablet eller mobil. Og det kan være en dyr fornøjelse, hvis du f.eks. er på rejse i udlandet.

Derfor kan du altid vælge at gøre din bog 'Offline tilgængelig'. Når du har lånt bogen og åbner den, finder du øverst på skærmen tre prikker. Tryk på prikkerne og derefter på tekstbåndet 'Gør tilgængelig offline'. Bogen vil herefter være tydeligt markeret med 'Offline tilgængelig', og du kan bevæge dig frit rundt i verden uden at frygte løbske regninger fra din internetudbyder.

Hvis du skal på ferie i udlandet, anbefaler vi altid, at du både låner og aktiverer offline-funktionen inden du forlader Danmark. Hent evt. nogle gode bøger, mens du sidder i afgangshallen i Kastrup og venter på at gå ombord i flyet.

De e-bøger og netlydbøger, du gør offline tilgængelige, kan ikke beholdes for tid og evighed. De udløber automatisk efter 30 dages lånetid, og kan kun aktiveres igen, hvis du låner dem på ny.

Dette er nogle af de vigtigste ting, vi gerne vil nævne. På eReolens app kan finde support ved at trykke på de tre vandrette streger nederst på skærmen.

Sådan kommer du i gang - Android-produkter

Hent eReolen GO!-app'en i Google Play og installér den på din tablet eller mobil.

Når du har åbnet app'en, trykker du på 'Log ind' øverst på skærmen, hvis det er første gang, du besøger eReolen GO!

Du skal derefter logge på med dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre), og du skal vælge 'Frederiksberg’, hvis det er din bopælskommune.

Herefter er du klar til at gå på opdagelse.

På forsiden kan du blive inspireret til mange spændende bøger, men du kan også med det samme trykke på luppen for at søge.

Når du har fundet den bog, du ønsker at læse/lytte, trykker du på 'Lån'. Du kan eventuelt starte med at læse en bid af bogen eller lytte til et par minutter af den ved at trykke på 'Prøv'.

Når du bruger eReolen GO! skal din tablet eller mobil altid være på nettet, da e-bøgerne og netlydbøgerne streames løbende.

Bøgerne og lydbøgerne på eReolen GO! kan ikke gøres offline tilgængelige via GO!s app. Men da bøgerne i GO! også findes i den almindelige eReolen (den de voksne bruger), kan du bruge denne app, logge på og under 'Min side' finde de e-bøger og lydbøger, du har lånt, mens du brugte GO! På eReolens app har du mulighed for at gøre dine lån offline tilgængelige.

Du kan se, hvordan du skal gøre, i denne vejledning til eReolen.

Det er en rigtig god idé at gøre dine e-bøger og netlydbøger offline tilgængelige, for så er du ikke afhængig af en netforbindelse, når du er langt fra dit hjem eller skole - eller hvis du er på ferie i udlandet.

Dette er nogle af de vigtigste ting, vi gerne vil nævne. På eReolen GO!s hjemmeside er der meget mere hjælp at hente, hvis du trykker på Hjælp.

Generelt

eReolen GO! husker altid, hvor du er kommet til, så du kan roligt afslutte din læsning på side 37 eller stoppe med at lytte efter 2 timer og 17 minutter UDEN at skulle notere disse tal ned på en gul post-it seddel. Når du åbner eReolen GO! igen, er den altid klar dér, hvor du stoppede sidste gang.

De bøger, du læser/lytter på din tablet eller mobil, kan du altid fortsætte med at læse/lytte på din pc/mac - og omvendt!

Tips til søgning

Søgefunktionen er enkel. I søgefeltet kan du søge på forfattere, titler eller andet, der falder dig ind. Begynd med nogle få søgeord og udvid evt. med flere, hvis søgeresultatet bliver for overvældende.

De bøger, du finder, er altid mærkede med små ikoner, der markerer om de er e-bøger eller netlydbøger.

Hvor mange bøger må jeg låne pr. måned?

Du kan låne 15 e-bøger og 5 netlydbøger pr. måned.

Når du finder en bog, du vil låne, skal du altid bekræfte, at du gerne vil låne den. Sådan har eReolen GO! lavet det, for at du ikke ved en fejl får hentet en bog, der ikke interesserer dig og du dermed spilder et af dine "klip".

Du kan nemlig ikke fortryde et lån, og du kan ikke slette lånet, selv om du bliver færdig med bogen længe før de 30 dages lånetid er gået. Bordet fanger!

Når du aktiverer din brugerprofil (med ikonet der ligner en person) kan du altid se, hvor mange bøger, du fortsat kan låne og hvilke bøger, du i øjeblikket er i gang med at læse/lytte.

Husk at eReolen GO! har mange e-bøger og netlydbøger, der er "gratis" i den forstand, at de ikke påvirker din lånekvote. De kaldes for 'Blå titler'.

Reservationer - hvorfor nu det?

Du kan opleve, at den bog du gerne vil læse/lytte, ikke kan lånes med det samme. I stedet får du mulighed for at reservere den. Det kan virke lidt mærkeligt, når bøgerne i eReolen GO! er digitale.

Det drejer sig ofte om helt nye bøger af populære forfattere, som alle gerne vil læse. Og her er det altså forlagene, der bestemmer, hvor mange eksemplarer der er til rådighed på eReolen GO! over hele landet. Så når den nye bog af Dennis Jürgensen udkommer, kan det altså godt være, at kun 100 brugere af eReolen GO! kan læse den, og så må nr. 101, 102, 103 ... vente til de første lånere bliver færdige. Det minder fuldstændigt om reservationskøen til de fysiske bøger i børnebiblioteket.

Hvis du vælger at oprette en reservation på e-bogen eller netlydbogen, får du i løbet af nogle dage et forsigtigt bud på, hvor lange ventetiden er. Og når dagen kommer, hvor bogen er klar til dig, får du en mail-besked og skal indenfor max. 48 timer logge på eReolen GO! og låne bogen. Derefter kan du læse/lytte den i 30 dage.

Vil du vide mere?

Sådan bruger du eReolen GO! på hjemmesiden på din PC eller MAC

Video-tutorial eReolen GO!

 

Sådan bruger du eReolen GO! på din tablet eller mobil
P.S. Videoen handler om den almindelig eReolen-app til voksne, men det er den samme måde, du bruger GO!-app'en

eReolen - lær at bruge eReolens app

 

Se mere hos eKurser.nu her

Betingelser for brug

Basen kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg

Alle uanset bopæl er velkomne til at møde op på biblioteket og benytte basen fra en af vores computere