Transparent Language Online

Adgang
Adgang fra biblioteket
Transparent Language tilbyder online-sprogkurser til 120 forskellige sprog. Her er mulighed for at støve gamle gloser af eller ta' livtag med helt nye sprog.

Du finder alle de store verdenssprog, og er du ny i Danmark, så kan du også lære dansk og vælge, om undervisningen skal foregå på engelsk, spansk eller tyrkisk.

Alle sprogkurserne afvikles som udgangspunkt på engelsk, men til mange sprog kan du tit vælge andre kursussprog, fx fransk, tysk, italiensk, arabisk og tyrkisk. Men ikke dansk.

Sprogkurserne hjælper dig til at opnå færdigheder i dagligdags konversation (’colloquial language’), og du kan gå frem i det tempo, der passer dig bedst. Øvelserne bliver gradvist sværere og sværere.

Sprogkurserne fokuserer meget på samtale og øvelser. Der lægges vægt på, at du opnår den korrekte udtale af ord og sætninger. Dette opnås ved at du først lytter og dernæst selv indtaler ordene eller sætningerne. På en smart måde kan du derefter sammenligne din udtale med underviserens udtale.

Sådan kommer du i gang

Tryk på Se online-knappen til højre og indtast dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

Første gang, du benytter Transparent Language Online, skal du vælge 'Continue as a guest' lige under den grønne 'Log in'-bjælke. Herefter kan du oprette din egen brugerprofil, hvor det er tilstrækkeligt at du vælger et brugernavn ('username') og et password, som du kan huske. Derefter skal du med et flueben acceptere 'terms of use'. 

Næste gang, du via bibliotekets hjemmeside vælger Transparent Language Online, kan du nu indtaste det brugernavn ('username') og det password, du valgte første ved dit første besøg. Hvis du gør det på den måde, så husker Transparent Language altid, hvor du kom til sidste gang.

Du kan også vælge at benytte Transparent Language UDEN at oprette en brugerprofil, men så husker programmet til gengæld heller ikke, hvor du kom til sidste gang, du besøgte hjemmesiden.

Tips til søgning

Når du har logget dig på Transparent Language, bliver du ført direkte til listen over de 120 sprog.

Sprogene er oplistet i alfabetisk rækkefølge, og du skal kun være opmærksom på, at det hele foregår på engelsk. ’Tysk’ finder du derfor under bogstav G for 'German'.

Til nogle af de store verdenssprog har du mulighed for at vælge forskellige dialekter. Vælger du 'Spanish', kan du få kurset på 'Castilian Spanish' og 'Latin American Spanish', som tales i henholdsvis Spanien og i de latin- og sydamerikanske lande. 'French' giver dig på samme måde forskellige muligheder: 'French', 'Canadian French' og 'Moroccan French'. 

Vil du vide mere?

Transparent Language Online

 

Betingelser for brug

Basen kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg

Alle uanset bopæl er velkomne til at møde op på biblioteket og benytte basen fra en af vores computere.