Lysinstallation med spektralfarver. Herover teksten Dit kulturelle frirum

Kulturfællesskaber vil styrke unges trivsel

Er du mellem 16 og 25 år og har du behov for til et frirum til fordybelse?

Så er ”Kulturelle frirum” et tilbud til dig.

I samarbejde med Forfatterskolen PS!, Next Door Project og Frederiksbergmuseerne arrangerer Biblioteket Frederiksberg tre otte ugers forløb med udgangspunkt i et kulturfællesskab.

Her kan du få et frirum og en pause. Her er ingen krav om præstationer – men til gengæld masser af plads til fordybelse, eftertanke og til bare at være. Det hele foregår i et trygt fællesskab.

Læs mere om forløbene her på siden, og find det, der passer bedst til dig

Du behøver hverken at kunne skrive, danse, optræde eller have nogen som helst erfaring med kunst, for at deltage. Du skal bare være nysgerrig.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, kan du skrive en e-mail til kulturellefrirum@frederiksberg.dk eller ringe på hverdage til René eller Thomas:

  • René: 28 98 19 13
  • Thomas: 28 98 19 56

Tilmelding

Der er et begrænset antal pladser. Sådan tilmelder du dig:

  1. Send en e-mail til kulturellefrirum@frederiksberg.dk
  2. Skriv dit navn, din alder og dit telefonnummer
  3. Skriv, hvilket forløb du ønsker at deltage i (Fx ved at skrive et af følgende i emnefeltet: ”Skrivefællesskab”, ”Fordybelse” eller ”Bird”)
  4. Du bliver inviteret til en kort samtale, hvor vi sammen sikrer, at forløbet er det rette for dig.

Projektet modtager støtte fra VELUX FONDEN.

Find det forløb, der interesserer dig

Skrivefællesskab – ord der fanger og udtrykker dine indtryk

Hvad kan ord, når vi selv skriver? Det undersøger vi på et lille hold, hvor vi prøver sproget af på forskellige måder som fx digte, fortællinger eller dagbog. 

Vi arbejder både med korte øvelser og mere frit, og der er plads til dig og rum til netop din proces.

Du bliver del af et fællesskab baseret på tillid. Vi skaber et trygt rum uden forventningspres. Med anerkendende tekst-feedback møder vi hinandens tekster og forskelligheder med åbenhed. 

Det kræver ingen forudsætninger at deltage, og du er velkommen, også hvis du er ordblind, for forløbet lægger ikke vægt på korrekthed eller præstation. 

Hvor og hvornår: OBS - Ny dato: otte tirsdage kl. 15-18 fra 29. august til 24. oktober 2023, Medborgercentret Nordens Plads 16 A, 2000 Frederiksberg

Fordybelse – Oplev kunst og kulturhistorie på en ny måde med fokus på ro og dine tanker

 

Vi skaber et fællesskab, hvor vi sammen oplever, hvordan kunst kan være et frirum til refleksion, fordybelse og samtaler. 

Vi dvæler og skaber tid til, at du kan fortabe dig og opdage nye ting i kunsten og kulturen. Du får redskaber til at fordybe dig og ”se” – og til at dele dine oplevelser.

Vi øver os i at tegne og skrive og besøger Frederiksbergmuseerne: Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings. Forløbet kræver ingen erfaring med at tegne, skrive eller opleve kunstudstillinger.

Hvor og hvornår: Forløbet er udsat. Nærmere information følger.

The Bird Experience: Dyk ned i følelserne gennem dans, performance og koreografi

 

The Bird Experience er en konkret og hensynsfuld måde at arbejde med svære følelser, der gennem dans og bevægelse får et poetisk billedsprog.    

Vi er sammen i et fortroligt og imødekommende fællesskab, hvor der er plads til vores forskelligheder. Koreograf, iscenesætter og danser Ingrid Tranum Velásquez tilrettelægger sammen med dansere og en komponist forløbet, så det tager udgangspunkt i deltagernes behov. 

Du behøver ikke at vide noget om dans eller koreografi for at være med.

Hvor og hvornår: OBS - Ny dato: Otte onsdage med start den 8. november 2023 kl. 15-17, Medborgercentret Nordens Plads 16 A, 2000 Frederiksberg.