TO GENERATIONER - Peter Laugesen og Anna Rieder besøger biblioteket [foto: tv. Andreas Bøcher, th Simon Knudsen/Gyldendal]

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 17:00
Pris
Fri entré
Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg
Sted
Litteraturens sal
Arrangør
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Boglancering - med Peter Laugesen og Anna Rieder

16.03.24
HVOR KENDT ER DU PÅ FREDERIKSBERG - Biblioteket markerer udgivelsen af særlig Frederiksberg-demensbog med festivitas og digtersamtale. Alle er velkomne

Det bliver en stor dag, når vi holder releaseparty for Biblioteket Frederiksbergs bogudgivelse Hvor kendt er du på Frederiksberg - en demensbog. Bogen er en 'artist's book' med originale linoleumstryk (Mette Uldal), nyskrevne digte (Anna Rieder) og forfinet bogdesign (Åse Eg).

Vi har lavet bogen til og sammen med mennesker med demens i moderat til svær grad gennem en række samtaler mellem kunstnere og plejehjemsbeboere på Frederiksberg. Hvor kendt er du på Frederiksberg forener 'det demensvenlige' med kunst i en æstetisk reportage i grafik, tekst og bogdesign - en reportage fra det liv, der leves på plejecenteret. I partnerskab med Ældre Sagen Frederiksberg og Alzheimerforeningen bliver bogen fra marts måned taget i brug sammen med beboere på Kastanjehaven Plejecenter og OK-Fonden Benedikte Plejecenter og kan samtidig lånes på biblioteket af enhver.

 

Peter Laugesen og Anna Rieder

Bogreceptionen byder på præsentation og taler af frivillige 'bogværter' i projektet. Du kan møde Mette Uldal og Åse Eg, der vil fortælle om at samarbejde med mennesker med demens og hvordan linoleumstryk og bogdesign kan opfylde sårbare læseres behov. Der er champagne til alle og endelig en scenesamtale med Peter Laugesen og Anna Rieder, hvor digtergenerationer mødes.

De to digtere, en 81-årig mand og en 31-årig kvinde, en 'legacy artist' og en afgørende samtidslyriker vil fra forskellige ståsteder tale om alder, sprog, sygdom, sundhed, litteratur og ikke mindst lyrik. Anna Rieder vil læse højt fra demensbogen og Peter Laugesen vil læse op af udvalgte alderdomsdigte fra sit store bagkatalog. Søren Langager Høgh, litterat Biblioteket Frederiksberg, er moderator.

Vigtigst af alt får biblioteket denne dag besøg af en række af de beboere fra Benedikte Plejecenter og Kastanjehaven Plejecenter, som bogen er lavet for og sammen med.

Har du noget på hjerte? Skriv til litteraturformidler Søren Langager Høgh (soho06@frederiksberg.dk)

____________________________________________________________________________________

Udgivelsesfest for Hvor kendt er du på Frederiksberg
Lørdag den 16. marts 2024 kl 15-17
Litteraturens Sal, Biblioteket Frederiksberg
Mød Peter Laugesen og Anna Rieder og lån demensbogen med hjem.
Interesse for lyrik, interesse for demens - enhver er velkommen.
Fri entré - tilmelding nødvendig
____________________________________________________________________________________
 

- En demensvenlig 'artist's book' bliver til. TV. Mette Uldal og beboer på Kastanjehaven med testbog feb. 2023. TH. Trykstart hos Narayana Press, Gyllingnæs, dec. 2023 (foto: SLH/Biblioteket Frederiksberg) 
 

Hvor kendt er du på Frederiksberg - en demensbog

• Demensvenlig 'artist's book' med tre sideordnede komponenter: linoleumstryk, digte og bogdesign
• Mette Uldal, Anna Rieder, Åse Eg
• 64 sider
• Biblioteket Frederiksberg 2024
• Bogen vil være tilgængelig på OK-Fonden Prinsesse Benedikte Plejecenter, Kastanjahaven Plejecenter og som udlånsbog på Biblioteket Frederiksberg
• Bogen er en del af den landsdækkende indsats Demensvenlig kultur på pleje- og dagcentre. Støttet af Social- og Boligstyrelsen.

• Anna Rieder (f. 1993) er lyriker og uddannet fra Forfatterskolen. Hun har udgivet Hindebæger (2020) med udgangspunkt i oplevelser som patient og psykiatribruger. Sammen med Sidsel Ana Welden har hun udgivet æstetiske tekster i sundhedsvæsenets pjeceformat. Senest har hun sammen med overlæge Birgit Bundesen udgivet digtkorrespondancebogen Smerte-Hjerte (2023).
 
• Mette Uldal (f. 1966) er grafiker, tegner og underviser med speciale i linoleumstryk. Hun har en lang række udstillinger bag sig, bl.a. med fokus på håndsyede bøger. Senest har hun udgivet Et presset blad fra kærlighedens blomsterkrans (2018)
 
• Åse Eg (f. 1958) er grafisk designer med speciale i papir, bogtryk og bogdesign, herunder 'kunstnerbøger'. Siden 1981 har hun være medskaber af kunsttidsskriftet Pist Protta, der gennem konsekvent skiftende trykkeformater har eksperimenteret med papir, udformning og udtryk af 'tidsskriftet'.
 
Tags