1.-2. klasse - små lette bøger

Når barnet har knækket læsekoden, kan I gå i gang med at læse vores små lette bøger. De understøtter barnets læseoplevelse med illustrationer og ”luft” mellem bogstaverne. Her har vi samlet inspiration til gode serier i de små lette bøger.

Villads fra Valby - læs selv

De små bøger om den finurlige dreng Villads fra Valby er både sjove og lette at læse selv - men de kan selvfølgelig også læses sammen med en voksen.

Flachs - allerførste læsning

Denne serie er små lette bøger, hvor historierne er overkommelige med enkle sætninger og mange gentagelser. Historierne afsluttes med små opgaver, som repeterer nogle af de vigtigste ord barnet læste i bogen. 

Fifi og Luis

Bøgerne om de to sjove børn, Fifi og Luis er med et lavt lix- og lettal med til at gøre overgangen fra begynderbøger til små lette bøger mere glidende. Illustrationerne understøtter læsningen, og supplerer også med de ting, som ikke kan fortælles med et- eller tostavelsesord.

Otto og Lea

Små hverdagshistorier om Otto og Lea som bor på Månevej. I forbindelse med historierne er der gætteopgaver og simple læseforståelsesopgaver, hvor man skal huske forskellige ting fra teksten. For at gøre teksten mere læsbar er der mange gentagelser, orddeling, og små ikoner med illustrationer.

Team gamer

Et velkendt univers for nutidens gamer-generation. Med korte kapitler og luft mellem afsnittene er denne serie med Leo, som er flyttet til en ny by og skal finde nogle nye gamer-venner, et sikkert hit hos det spilglade barn.

Min første bog - Dyr og planter

Denne serie er for det fakta-glade barn og kan læses fra cirka 2. klasse. Tekst og fotos understøtter hinanden og typografien er stor og selve teksten læsevenlig.