Afhold jeres egen "lille kulturnat" derhjemme

Fredag den 13. marts skulle vi have afholdt Den lille kulturnat på biblioteket. I stedet for giver vi dig her et par sjove og hyggelige tips til, hvordan I kan holde jeres egen kulturnat for de mindste derhjemme.

I aften var der Den lille kulturnat på tapetet på Frederiksberg Hovedbibliotek, men selvom det ikke bliver til noget, er der et par af aktiviteterne, som I sagtens kan hygge jer med derhjemme. Det er kreative aktiviteter, som I lave med hvad I nu har, bestille over nettet, hente hos en boghandler eller lignende.

Almas bogmus
Alma på 12 år skulle igen i år have holdt workshop på Den lille kulturnat, hvor du kunne lære at lave dine helt egne, kreative bogmus. Det eneste det kræver, er en bog, der alligevel skulle smides ud. Måske kan I gå bogreolen igennem og finde en gammel bog, som mor og far alligevel ikke kommer til at læse igen? Den skal bare ikke være alt for tyk.
Derefter skal du folde bogen side for side, og til sidst har du en fin bogmus til værelset. Pynt den med en sløjfe, briller eller sjovt hår - måske har I noget i gemmerne, der kan bruges - bare slip fantasien løs!
Du kan se på billederne nedenfor, hvordan du skal gøre, og hvordan en færdig bogmus kan se ud.

 

Riddersalens hule
I Riddersalens hule på Den lille kulturnat var det planen, at du kunne tegne dit eget familiealbum med udgangspunkt i forestillingen "Dengang du var lille". Af gode grunde må du blive hjemme i din egen hule i dag, men derfor kan du sagtens lave en hyggelig familiebog. Du kan bruge helt almindeligt hvidt papir eller finde en gammel bog, som du laver siderne af. Riddersalen har lavet et fint ark med rammer og inspiration. Du kan hente og printe arket i bunden af denne artikel, hvis du har mulighed for det, men du kan også selv tegne kreative rammer. Inde i bogen tegner du "malerier" af dig selv og din familie.
Har du for eksempel en yndlingsbamse, der skal med på et billede, et kæledyr eller dit bedste ferieminde? Eller hvad med en sød lillesøster, en sjov onkel eller din bedstemor og bedstefar?
Her kan du se, hvordan et færdigt familiealbum kan se ud. Det er lavet af børn fra Børnehuset Frederiksvej.


Print arket fra Riddersalen med rammer og inspiration: