Billede af formidler der holder bogen

Biblioteket anbefaler "The One Thing"

27.02.24
Hvordan opnår du det, du gerne vil i dit arbejdsliv og privat? Ved at kende dit mål og ved at have fokus på at gøre den ene ting, der bringer dig tættere på det.

Det er hovedbudskabet i Gary Kellers bedstsælgende selvhjælpsbog "The One Thing", som jeg personligt har fået rigtigt meget ud af at læse.

For Keller handler det om at blive klar over, hvad det er, man gerne vil opnå på den lange bane, bryde det ned i en række delmål over tid, der alle understøtter hinanden og det overordnede mål, og gennem disse arbejde sig frem mod det langsigtede mål.

Og måden man konkret gør dette er ved at dagligt at afsætte tid til og prioritere den ene ting, man kan gøre lige nu for at opnå det nærmeste delmål, man har.

Pointen kan synes banal, men tankegangen om at identificere den ene ting, som det er vigtigst at få gjort, synes jeg er meget brugbar. Jeg synes også, at det virker konstruktivt at prøve at lave en række af målsætninger fra dette øjeblik, over daglige, ugentlige, månedlige og årlige mål, frem mod ens mål på sigt.

Som så mange selvhjælpsbøger er det ikke alt, der giver lige god mening, at man skal tage dét med, som man kan bruge. For mig er det at blive opmærksom på, hvad der er det vigtigste lige nu.

Jeg håber, du også kan finde inspiration i bogen!

Anders, Faglig leder af Det digitale bibliotek