høretelefoner

Biblioteket anbefaler: Podcasts om musik

11.10.18
Vi guider dig i junglen af podcasts, der går i dybden omkring musik.

Nedenfor får du en række anbefalinger fra musikbibliotekar Joachim Haugbølle, der også er ivrig podcastlytter.

Biblioteket producerer også selv en musikpodcast, Leitmotiv, der omhandler folks personlige forhold til et stykke musik eller en genre. Du kan lytte med her.

Album

I podcasten Album gennemgår musikjournalist Ralf Christensen  og musiker, forfatter mm. Kristian Leth en række af rockmusikkens store, kanoniserede albums fra ende til anden. Sæsonerne kan høres hos DR P6 og derefter internetradioen The Lake, og de to værter kommer forbi så alsidige musikere som David Bowie og Aphex Twin og My Bloody Valentine.

Album er flere gange blevet rost af medier og har en trofastlytterskare, der donerede penge, så programmet kunne fortsætte efter det stoppede hos DR.

Lyt hos DR og The Lake Radio.

Den Nye Stil

Radiovært og Peter Pelle Jensen guider gennem den dansk hip-hops historie fra starten på Amager i 80’erne og videre gennem 90’erne, hvor danske producere og rappere fik succes i USA. Selvom dele af især starten for dansk rap er blevet belyst flere gange før formår Den Nye Stil alligevel at tilføje en – for mig – ikke tidligere belyst del af forhistorien, og formår at gå i dybden, hvilket jo er en af forcerne ved podcastmediet. 

Lyt Dybt

Lyt Dybt er en podcast der handler om lyd og hvordan man lytter. Podcasten er udgivet The Lake Radio sammen med tidsskriftet Seismograf, og kredser omkring de mere eksperimenterende dele af musikhistorien, lydkunst og lytteformer.

Et godt sted at starte er afsnittet Lyden af Planeten Jorden, der handler om de to LP’er af guld, som blev sendt ud i rummet med de to Voyager-rumsonder i 1977.

Politikens Poptillæg

Politikens Poptillæg er et ugentligt magasin, der giver et indblik i populærkulturen lige nu og herunder også musikken. Værten Lucia Odoom, som havde en vigtig finger i spiller da DR P6 Beat skulle startes op, guider sammen med en række gæsteværter, igennem musik, film, serier og internetkultur. Programmet er især relevant, hvis man gerne vil have fingeren på pulsen, når det gælder pop-kultur.

WTF

Komikeren Marc Maron inviterer kendte, store personligheder ind i den varme stol i sin garage til interviews med en længde på omkring en time. Hans podcast har inden for de seneste år været blandt de mest lyttede til. Foruden andre komikere er der også musikere blandt gæsterne og gennem de sidste 10 år har bl.a. Nick Cave, Iggy Pop, Josh Homme og Kim Gordon besøgt WTF. Det, der gør Marons program værd at lytte til, er hans evne til at få gæsterne til at fortælle nye historier – eks. Josh Homme, der havde været død kortvarigt eller eller J Masics, der åbnede op omkring de tidlige år i Dinosaur Jr.

Lyt med her.

Tags
Materialer