Hanne Varming. Mor med børn ved siden. Foto: Henning Bjerregrav
Hanne Varming. Mor med børn ved siden. Foto: Henning Bjerregrav

Hanne Varming. Familie

20.03.19
Hanne Varming fylder 80, og i den anledning viser Møstings Hus udstillingen 'Hanne Varming. Familie' frem til 14.4.

Ved indgangen til Møstings Hus er man i mange år blevet mødt af Hanne Varmings skulptur .'Mand og barn på bænk'.. Frem til 14.4. kan man gå indendørs og se udstillingen 'Hanne Varming. Familie' med en række af hendes smukke skulpturer.

Måske er du ikke klar over det, men hvis du bevæger dig rundt i Københavnsområdet, kan du næsten ikke undgå at støde på et af billedkunstneren Hanne Varmings udtryksfulde værker.

Fra Kultorvet til lufthavnen 

På Kultorvet sidder et ældre par på en bænk. De sidder så stille og ser på hinanden, men det forhindrer ikke den forbipasserende i at sætte sig på bænken ved siden af dem. Skulpturen hedder 'Hyldemor' efter et eventyr af H.C. Andersen. 

I lufthavnen står to smukke bronzekvinder på 1. sal og kigger ud over forhallen. Det er Hanne Varmings 'Piger fra Paris', som sender os ud i verden.

Og videre ud i landet

Ved Sophienholm ved Lyngby står 'Konen med æggene' majestætisk på en skrånende græsplæne. I Kalundborg kan man se en skulptur af Sigrid Undset, og i Kolding sidder Amalie med kat i Den Geografiske Have.

Udstillingen i Møstings Hus

På udstillingen i Møstings Hus fokuseres på familien. Små og store skulpturer viser især gravide kvinder og kvinder med børn. 

En smuk hyldest til en af Danmarks store kvindelige billedhuggere.

Lån kataloget

Biblioteket har udstillingskataloget til brug i Kunsthjørnet og til hjemlån.

 

Materialer