Bibliotekets børnebibliotekar Anne Mette med Annie Bahnsons 'Der kom en hund med toget'.
Bibliotekets børnebibliotekar Anne Mette med Annie Bahnsons 'Der kom en hund med toget'.

Boganbefaling: Der kom en hund med færgen

02.02.23
Annie Bahnsons bog er hjertevarm, sjov og velegnet til højtlæsning med de 9-12 årige.

Går du og længes efter sommer, ferie og is på havnen?

Så synes jeg du skal læse denne bog højt sammen med dit 9-12-årige barn, og få tanket op på sommerkontoen, mens I får jer et godt grin, og nogle gode snakke om venskab, familiebånd og - måske – om det er tid til at få den hund, I har snakket om.

Der kom en hund med færgen er en skøn bog om Ruth, der bor på en ferieø, hvor der kun bor 7 børn. Ruth er den eneste pige, og er lidt ensom. Hun er kun ven med Snorre, når de andre drenge ikke er der.

Ruth elsker dyr, men må ikke få en hund for sin mor, som er bange for hunde. En dag kommer en herreløs hund med turistfærgen, og Ruth tager den til sig. Hun må nu gøre hvad hun kan for at skjule hunden for sin mor, og hun er samtidig ikke meget for at hendes mormor arbejder på at finde hundens ejer. 

Bogen har en varm fortællestil, et skønt og skævt persongalleri og er i det hele taget en meget rørende fortælling om en ensom pige, der gennem et venskab med en hund finder modet til at stå ved sig selv.

Både til højt- og selvlæsning

Annie Bahnson skriver I et sjovt, levende og finurligt sprog, som giver både barn og voksen noget at tænke over. Bogen kan bruges både til højtlæsning og til selvlæsning, hvis dit barn foretrækker det.

Bogen læner sig op ad den lindgrenske stil, som man blandt andet også kan finde hos en forfatter som norske Maria Parr, med fokus på barnets perspektiv og på de store fortællinger i de små hverdagssituationer. 

Jeg var i hvert fald solgt og jeg vil varmt anbefale bogen.

Rigtig god læselyst,
Anne Mette

❄️VINTERBOGEN❄️

Frem til den 5. februar 2023 kan du hente inspiration på Hovedbiblioteket til vinterens læseoplevelser for børn og unge. 
Bibliotekarerne har udvalgt de allerbedste nye bøger og præsenterer dem, så det er let at finde noget, der passer til dit barns smag og alder. 

Materialer