Hønsegården fra Herning flytter ind i børnebiblioteket

06.02.24
Oplev vores nye lege-installation bygget op omkring Marianne Iben Hansens billedbog om Lille Frøken Pingelpot, der ikke er som de andre kyllinger i hønsegården.

Pingelpot siger ikke pip, pip, men i stedet ”Um Chilligum oggenokkenikkenum della hyt pyt pingelpot ding dappe duh”.

Men er de sære ord hun siger dybsindig poesi, som hendes forældre først antager, eller besynderligt vrøvl, som skal korrigeres? For hvad er egentlig forskellen på mærkværdig og speciel?

Bogen lægger op til en snak om, hvad det vil sige ikke at være som de andre og dog alligevel finde sin plads i mødet med dem, som forstår, accepterer og er ligesindede.

Besøg udstillingen

Udstillingen er bygget op som et legeunivers, hvor børnene kan prøve kræfter med livet i hønsegården og skabe deres egne fortællinger. 

Udstillingen er udviklet i et samarbejde mellem scenograf Helle Damgaard og Hillerød Bibliotek og er en del af Fang Fortællingen. Bogen er illustreret af Charlotte Pardi.

Mange af bibliotekets aktiviteter i foråret for aldersgruppen 3-8 år knytter sig tematisk til udstillingen. Børnelitteraturen er nemlig fyldt med børn og dyr, der ikke altid passer ind i flokken.

Velkommen i hønsegården!

Gode billedbøger om at føle sig anderledes

Vi har samlet en række gode billedbøger for børn i alderen 3-8 år, der netop favner følelsen af at falde udenfor, træde ved siden af, eller stikke helt ud fra flokken. For hvem bestemmer egentlig hvad der er anderledes?