Rainbow Award til Biblioteket Frederiksberg

Af Anonym
27.09.23
Prisen ”Årets Ally” er en anerkendelse af bibliotekets insisteren på mangfoldighed, inklusion og diversitet.

Onsdag aften blev Biblioteket Frederiksberg hædret ved Danish Rainbow Awards med prisen ”Årets Ally”.

Prisen blev givet for bibliotekets dedikation til diversitet, især som den kom til udtryk ved Den Lille Kulturnat i marts. Her var Rene Toft Simonsens "Børnene fra Sølvgade" omdannet til en interaktiv oplevelse med udklædning, leg, sang og et indslag, hvor de to dragqueens Diana Diamond og Di Di Cancerella sang Disneysange iført prinsessekjoler.

Trods debat og demonstrationer blev arrangementet, med politiets overvågning, gennemført som planlagt.

”På trods af voldsomme trusler mod dragartisterne stod Biblioteket Frederiksberg fast sammen med artisterne og gennemførte arrangementet i forbindelse med Den lille Kulturnat,” lød en del af begrundelsen for nomineringen.

"Vi er overvældede og glade for at modtage denne pris, som er en anerkendelse af vores daglige indsats med at fremme litteraturen og skabe et relevant og mangfoldigt bibliotek for alle. Jeg er utrolig stolt og 
taknemlig over det mod og den beslutsomhed, vores team af medarbejdere har udvist trods modstand og trusler, og for hver dag at skabe et bibliotek, hvor alle føler sig velkomne og inkluderede," siger bibliotekschef Tina Pihl.

Sammen med borgmester Michael Vindfeldt og Lotte Kofoed, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, modtog hun prisen i Cirkusbygningen i København.

Diana Diamond og Di Di Cancerella fik i øvrigt prisen som ”Årets Drag-performer".