'Swarm' er ESA's tre satellitter i kredsløb om jorden, der time for time måler udsving i jordens magnetflet [Grafik ESA/P. Carril (2013)]

Om dette arrangement

Tid
18:00 - 20:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Litteraturens sal
Målgruppe
For voksne
Foredrag

RumSnak LIVE - Jordens usynlige skjold

11.04.24
MAGNETISK - Vær med til RumSnak Live, når Danmarks bedste podcast om rumnationen Danmark besøger biblioteket

Vil du vide mere om hvordan vi udforsker Jorden fra rummet? Så vær med, når vi præsenterer en spændende liveoptagelse af podcasten RumSnak, med fokus på ESAs Swarm-mission, hvor tre satellitter i 10 år har undersøgt jordens magnetfelt.

De to værter Anders Høeg Nissen og Tina Ibsen får besøg af Nils Olsen fra DTU Space, der har arbejdet med Jordens magnetfelt som en del af Swarm-missionen, samt Anja Strømme, der leder hele projektet for ESA. Til sidst kigger vi på, hvordan magnetfelter og elektromagnetisme kan formidles på tegneserieform, når de to tegnere bag “Ørsted: Han satte strøm til verden”, Sussi Bech og Ingo Milton, fortæller om deres arbejde.

Kom med til en spændende aften med kosmiske diskussioner, sjove anekdoter og en masse insiderviden fra vores fire spændende gæster. Uanset om du er en passioneret rumentusiast eller bare nysgerrig på det ukendte, så vil du blive klogere og underholdt efter en time i selskab med os.

Så sæt kryds i kalenderen, inviter dine venner med, og lad os sammen udforske de mest fascinerende aspekter af vores magnetfelt og videnskaben bag det!

 

Rumsnak Live på Biblioteket Frederiksberg
11. april 2024
 
18:00 Dørene åbner
18:30 RumSnak LIVE
19:30 Mulighed for at se mini-udstilling fra DTU og få en uformel snak med panelet
20:00 Tak for i aften

RumSnak Live på Biblioteket Frederiksberg er en del af Swarm-projektets tiårs fødselsdag, som markeres med en international forskningskonference i København 8.-12. april 2024

______________________________________________________

WARM UP - Lydinstallation og Lego-workshop på Solbjerg Plads
11. april 2004
 
Med udgangspunkt i Swarm-satellitternes måledata fra jordens magnetfelt præsenteres samme dag et lydværk på Solbjerg Plads. Du kan tage børnene med, bygge Lego og høre folkene bag projektet fortælle om lyden af jordens magnetfelt.
 
14:00 Lego-workshop
16:00 Paneldebat om lydværket
17:00 Lyttetid
 
Der er fri adgang til Solbjerg Plads, og du kan frit besøge lydinstallationen inden RumSnak Live
______________________________________________________
 
Astrofysiker Tina Ibsen og techjournalist Anders Høeg Nissen sætter strøm til magnetfeltet i RumSnak - Jordens usynlige skjold.
 

 

Materialer