Sprogkuffert - Dyr

På biblioteket kan I låne en Sprogkuffert til jeres institution. Sprogkufferterne er især oplagte til dialogisk læsning og sprogstimulering, og de kan være en god hjælp til de børn, der har svært ved at lære at tale, eller hvis læselysten skal have et ekstra kreativt skub. I kan også finde inspiration til arbejdet med læreplanstemaerne.

I denne samling kufferter kan I komme godt omkring i dyreriget. Kufferterne kan gøre et kriblekrableforløb mere levende og generelt bruges i arbejdet med læreplanstemaet ”Natur, udeliv og science”. På den måde er kufferterne oplagte til at kombinere arbejdet med forskellige læreplanstemaer i den samme aktivitet, f.eks. sprog og udeliv.

Hvad spiser dyrene? (0-2 år)

Kom godt omkring i dyreriget med dyr, man finder på bondegården, i skoven og på havets bund. Øv både motorik og dyrenes navne med puslespillet, leg med hånddukkerne og lær mere om dyrene i de små billedbøger.

Følelser og Fido (fra 3 år)

”Fido er glad… eller hvad?” er en fortælling om hunden Fido, som bliver venner med forskellige insekter og dyr. Med figurerne kan I genfortælle historien og øve jer i insekternes navne, men kufferten kan også bruges som et godt og konkret afsæt til at snakke om følelser og venskab.

Cirkeline går på opdagelse (fra 4 år)

Gå på opdagelse med Cirkeline, Frederik og Ingolf! Med frugterne og insekterne kan børnene leve sig ind i fortællingen og selv gå på opdagelse i kriblekrableland. I bogen finder I forslag til aktiviteter med udgangspunkt i fortællingerne.