- Bog
Mit thaikøkken
(1996)
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emnetal
64.102
Bidrag af
ISBN
9788777217296
Udgave
11. oplag (2010)
Omfang
96 sider
Forlag
Klematis
Målgruppe
alment niveauvoksenmaterialer
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Hanne Holm var allerede som barn køkkenskriver hos sin halvt thailandske fader, der sammen med hendes moder havde en restaurant i Taarbæk, og fik altså tidligt både glæden ved thai-mad og øvelsen i at tilberede den. Glæden vil hun gerne dele med de mange, der kender thai-maden fra charterrejsen, eller vil leve let og sundt uden at blive vegetar. Øvelsen må man selv skaffe sig, og det er såmænd ikke svært, når man lige vænner sig til, at tilberedningen tager temmelig meget længere tid end at varme en pizza i mikro'en. I thai-køkkenet bruges ingredienser og tilberedningsmetoder som i andre af østens lande, dvs. masser af grønsager og krydderier hurtigstegt i olie i en wok sammen med fisk, skaldyr og kød af enhver slags. Bogen giver en grundig gennemgang af de særlige ingredienser og krydderier, som bruges i de 51 opskrifter på alt fra supper og fiskeretter til salater, okse-, svine- og fjerkræretter med grønsager, ris og nudler, samt sovse, pastaer, dips og snacks. I forvejen findes på mange biblioteker den lidt større, oversatte Thai kogebogen af Hilaire Walden (1995) og en hel del wok-kogebøger, f.eks. Lynn Andersens