Inspiration til højtlæsning med børn

Hvor skal man starte? Hvornår kan man starte? Hvad skal man læse? Spørgsmålene går igen i børnebiblioteket fra forældre, som synes, det kan være svært at få højtlæsning ind i hverdagen. I bibliotekets nye podcast Højt at læse forsøger vi at komme forældrene i møde med inspiration til læsning.

Ny podcast om højtlæsning 

Værten, Lærke Skjærlund, arbejder som børnekulturformidler på Biblioteket, og får i hvert afsnit besøg af en gæst, som ved en ting eller to om højtlæsning. Vi begynder med at have besøg af forfatteren Anne Sofie Hammer, som står bag bøgerne om Villads fra Valby.

I de efterfølgende afsnit er det Michelle Riis Michaelsen, daglig leder og kulturformidler i børnebiblioteket, og pædagogisk sprogkonsulent Signe Klok fra dagtilbudsafdelingen, som lægger vejen forbi. Ud over det hele drysser vi lidt af den magi, forunderlighed og humor, som udgør børnebøgers karakter. 

Podcasten kan findes på kanalen Lyd fra Børnebiblioteket i diverse podcastapps og lige her på Bibliotekets hjemmeside.      

Vi har også samlet tre inspirationslister med gode højtlæsningsbøger:

Gode bøger til fælles højtlæsning med flere børn mellem 5 og 10 år

 

Gode bøger til den helt tidlige højtlæsning med børn på 0 til 3 år

Bøger til højtlæsning, som kan få de voksne til at grine eller tænke med

Vi håber, at du, som lytter med, får mod på højtlæsning sammen børn. Og hvem ved, måske gemmer der sig også en læseoplevelse for de voksne i bøgerne om flyvefisk, moderne feer og pinlige forældre?

Podcasten Højt at læse er blevet til i et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg og dagtilbudsafdelingen i Frederiksberg Kommune.

Vi lyttes ved!