Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Opgaveskrivning

26.03.20
SRP, DHO, SSO – det fysiske bibliotek er lukket, men vi er klar med digitale kilder

For at undgå Coronasmitte er bibliotekerne lukket, og det er derfor ikke muligt at bestille materialer på bibliotekets hjemmeside og på bibliotek.dk. I stedet kan du få hjæp fra vores mange digitale baser til studerende her

Du får adgang til dem hjemmefra, hvis du bor i kommunen og er registreret som låner på biblioteket. Hvis du endnu ikke er låner, så kan du oprette dig med NemID her. Er du endnu ikke fyldt 18 år, så kan du få dine forældre/værge til at sende en mail til biblioteket-sag@frederiksberg.dk og bede om at blive meldt ind.

Her får du et udvalg af nogle af dine mange muligheder. 

Faktalink

Faktalink er et godt sted, at starte mange opgaver. Artiklerne, som er skrevet af fagfolk,  giver et godt overblik over et emne. 
Her er over 570 artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner med perspektivering, kildehenvisninger med links til yderligere information og meget mere. Normalt skal man logge ind med sit biblioteks-login eller uni-login, men frem til sommerferien er der grundet coronakrisen fri adgang for alle.

Infomedia

Infomedia er en artikeldatabase, der indeholder knap 44 mio. artikler fra en lang række danske aviser (både landsdækkende og lokale), fagtidsskrifter og nyhedsbureauer. Artiklerne kan findes tilbage til ca. 1990. Normalt kan den kun bruges på biblioteket, men grundet den midlertidige lukning af bibliotekerne kan du nu benytte Infomedia hjemmefra i perioden. 

Forfatterweb

Forfatterweb er god til dig, som skal i gang med litteraturopgaven. Her finder du forfatterportrætter over både nulevende og afdøde forfattere, genrebeskrivelser, f.eks. om essays og litterære perioder som f.eks. det moderne gennembrud. Normalt skal man logge ind med sit biblioteks-login eller uni-login, men frem til sommerferien er der grundet coronakrisen fri adgang for alle.

Historiens Verden

Historiens Verden er en dansksproget historieportal, der dækker hele verdenshistorien fra oldtiden og frem til det 21. århundrede. Artiklerne er skrevet af historikere og de enkelte artikler suppleres med biografier, leksikonartikler og kilder samt et stort billedkartotek

Access Science

Access Science indeholder tusindvis af artikler om alle mulige naturvidenskabelige emner fra det anerkendte leksikon McGraw-Hill. Find f.eks. noget om protein eller læs noget om giftige planter. Få forklaring på, hvorfor en baseball flyver i en kurve eller hvorfor der kommer orkaner og opstår tsunamier.

Gale in Context

Gale in Context: High School dækker bredt inden for historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Indeholder artikler fra magasiner og akademiske tidsskrifter. Desuden er det muligt at finde statistik, og primærkilder.  Artiklerne er niveauinddelt og er man endnu ikke superskrap til engelsk, så er det muligt at søge på de letteste artikler – eller at få læst artiklerne op.

Gale in Context: Science indeholder artikler og opslagsværker indenfor en bred vifte af naturvidenskabelige emner, så som matematik, fysik, kemi, medicin, geologi, biologi, rumfart og meget mere. Basen er engelsksproget og nem at søge i. Søgeresultaterne præsenteres meget visuelt, og du vil finde både artikler fra fagtidsskrifter og aviser, lyd- og videoklip samt links til hjemmesider af god kvalitet.

Gale in Context: Global issues in Context lægger vægt på at belyse nutidige begivenheder og internationale spørgsmål ud fra en global vinkel. Binder en række forskellige kilder sammen til belysnbelysning af forskellige spørgsmål om verdens brændpunkter – det sociale, politiske, militære, økonomiske, miljømæssige, sundhed, kultur etc. Indeholder ca. 320 emner indenfor 8 hovedområder.

Europe World Plus

Europe World Plus omfatter hele verden og de store internationale organisationer. Indeholder bl.a. opdaterede politiske, økonomiske og historiske analyser om de enkelte lande samt verdens 9 regioner. En styrke ved basen er de statistiske oplysninger med mulighed for selv at danne sammenlignende statistik, f.eks. hvis man vil sammenligne uddannelsesniveauet i bestemte lande

Master File

MasterFile er en kæmpe artikel base med over 1750 tidsskrifter i fuldtekst. Dækker emnemæssigt meget bredt. Læs om alt fra heste til neurokemi, i alt fra hobbyblade til videnskabelige tidsskrifter. 

Ebook Central

Ebook Cental indeholder over 150.000 engelsksprogede fagbøger fra engelske og amerikanske forlag indenfor alle emner. 

Anden nyttig viden

Biblioteksvagten

Biblioteksvagten er bibliotekernes online spørgetjeneste og de kan hjælpe dig med mange spørgsmål og med at finde egnede kilder på nettet. Du kan både sende mail, sms og chatte med en bibliotekar.

Statistik

Statistik i Danmark
International statistik

eKurser

eKurser finder du små introduktioner til, hvordan du søger i digitale kilder. Især kan kurset digitale kilder til din opgave anbefales.

Bøger fra forlagene

Gyldendal Gymnasium, Dansklærerforeningens Forlag, Forlaget Columbus og Systime giver alle landets ungdomsuddannelser fri adgang til alle iBøger i karantæneperioden. Har din uddannelsesinstitution tilmeldt sig denne ordning, kan du blot søge bøgerne frem via nettet eller de enkelte forlag og logge ind med uni-login.

Materialer