Foto: Pexels/BREAKS OUT
Foto: Pexels/BREAKS OUT

Sorg - den anden side af kærlighed

I hele maj måned sætter vi fokus på fænomenet sorg. Vi har indkøbt nye bøger, inviteret spændende oplægsholdere og nedenfor anbefaler vi tre bøger, der har sorg som omdrejningspunkt.

Sorg er en eksistentiel tilstand, som vi alle, før eller siden, stifter bekendtskab med. Den er en naturlig del af at være menneske og samtidig et vidnesbyrd om oplevet kærlighed. 
Sorg er en individuel proces og alligevel noget, som afspejler vores samfund, vores kultur og menneskesyn. Der er skrevet meget litteratur om sorg - både fagbøger, biografier og romaner - og selvom vi oplever sorg forskelligt, kan litteraturen til tider bruges som et sted, hvor sorgen kan spejles, rummes eller blot få lov at være. 

Vi har udvalgt en række bøger, som kredser om begrebet sorg. Du finder dem på udstillingsbordet i Litteraturens Sal. Vi kan især anbefale disse titler:

Kort & godt om sorg

I bogen Kort & godt om sorg giver ekspert i sorgterapi, Mai-Britt Guldin, indblik i, hvordan sorg forløber, og hvordan kroppen reagerer i en sorgproces. Det er interessant læsning, for hvor går grænsen mellem almindelig sorg og terapikrævende fortvivlelse? Forfatteren besøger biblioteket d. 22. maj, hvor hun fortæller om en ny, mere helhedsorienteret tilgang til sorg.

Tab af barndom og kærlighed

Forfatter Josefine Klougart har i bogen En af os sover skrevet om brudte krælighedsrelationer, erindringsbilleder fra barndommens land og en kræftsyg mors skuffelse. Bogen emmer af billedsprog, der kredser om fortællerens desperate sorg. Det er en smuk roman om sorg, tab og dét at finde sig selv i en kaotisk tid. 

At miste et barn

Sidst, men ikke mindst, kan vi anbefale Naja Marie Aidts Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Forfatteren skrev bogen nogle år efter at hendes søn i en svampepsykose sprang ud af vinduet fra 4. sal. Hendes personlige sorg er tydelig, men alligevel bliver bogen mere universel, da den også undersøger sorg gennem tekster og citater fra andre forfattere, der har skrevet om at miste et barn. Det er en gribende, smuk og vedkommende bog, der giver indblik i, hvad sorg og kærlighed er. 

I hele maj måned sætter vi fokus på sorg, og på hvordan sorgen kan spejles, rummes eller blot få lov at være. I Litteraturens Sal finder du nyindkøbte bøger om sorg, og her ses vores arrangementer.

Tags
Materialer