Foto: Jukke Rosing. Ejer: Kommuneqarfik Sermersooq.

Virtuel udstilling: To myter

Fotografen Jukke Rosing og tekstforfatteren Malu Rosing har nyfortolket de gamle grønlanske myter .

Jukke Rosing er meget inspireret af de grønlandske myter. Det er ofte grumme historier. Men trods det tragiske og dramatiske evner myterne altid at finde det gode i det dårlige. De finder "the silver lining" og fremstår utroligt stærke. Ligeledes har kvinderne i myterne -  og den styrke de besidder - fascineret fotografen, hvilket bl.a. kommer til udtryk i nedenstående værker.

Tekstforfatter Malu Rosing har bearbejdet to af de grønlandske myter og lavet en poetisk tekst, som er inkorporeret i fotografierne. De to myter er:  Myten om Havets Moder (Sassuma Arnaa) og myten om Solen og Månen (Maliina og Aningaaq). 

Læs mere om de to kunstnere her.

Mere om myterne

Bliv klogere på myterne her, hvor Bibliotekets litteraurformidler, Søren Langager Høgh, giver en kort introduktion til mytebegrebet og de to ovennævnte myter

Nedenfor kan du lytte til en indspilning af de to myter om Havets moder (Sassuma Arnaa) og om Solen og Månen (Maliina og Aningaaq).

HAVETS MODER

 

SOLEN OG MÅNEN

 

Myten om Havets moder (Sassuma Arnaa)

Myten om Solen og Månen  (Maliina og Aningaaq)

De originale fotografier er alle ejet af Kommuneqarfik Sermersooq, Nuuk. 

Forløbet om Grønland laves i samarbejde med Det Grønlandske Hus og suppleres af et stort program med udstillinger, lydoplevelser, foredrag, filmvisninger og artisttalk.
Følg med online fra d. 18. januar til den 14. marts 2021.

Tags