Græs og ørken
Græs og ørken

Der er ingen plan(et) B

Af Anonym
25.03.23
Bøger der gør dig klogere på klimaforandringerne og den globale opvarmning.

Hellere i går end i dag.

Det var igen-igen budskabet fra FNs Klimapanel, der i marts 2023 satte punktum for den sjette hovedrapport om klodens tilstand. Endnu slog videnskabens fremmeste repræsentanter fast, at vi kender løsningerne til at afbøde de værste konsekvenser af klimaforandringerne, men at det kræver akut handling. Nu - som i NU.

Klimaaktivister og klimadystopier

Klimaforandringerne er naturligvis emnet for megen skøn- og faglitteratur i disse år. Her får du et udpluk af nogle af tidens mest oplysende og indsigtsrige titler. 

Fra Bill McKibben, Naomi Klein og Esther Kjeldahls rapporter fra klimaaktivismens forfront til Villads Andersen og J.G. Ballards halv- og heldystopiske fremtidsfiktioner.

Jorden er vores eneste hjem, og selvom klimakrisen rammer nogle samfund langt hårdere end andre, så er det en virkelighed, ingen slipper for at ignorere.

Som titlen på Esthers Kjedahls anbefalelsesværdige bog lyder: Vi er sammen om at mærke det.

URO om at leve med klimakrisen

I løbet af foråret sætter Biblioteket Frederiksberg fokus vores urolige verden anno 2023 med arrangementer, der handler om temaerne krig, kvinder - og klima. 

Mød bl.a. politiker og forfatter til bogen Tro på det Ida Auken og sekretariatsleder i Klimabevægelsen Frederik Sandby, når de sammen gæster hovedbiblioteket onsdag d. 19. april kl. 16.30.

URO: Klimakrise - håb og handling

Få overblik over alle URO-arrangementerne

Tags