Demensvenlige litteraturoplevelser

Af Anonym
08.06.22
Man kan sagtens glæde sig over kultur og have kulturelle oplevelser, også selvom man har demens.

Det er udgangspunktet for to litteraturarrangementer, som Biblioteket Frederiksberg har planlagt i samarbejde med projektet Demensvenlig Kulturfestival.

De to arrangementer foregår under overskriften ”Rolig litteratur” og er tilpasset de særlige behov, man typisk har, når man har demens eller er pårørende, men alle andre interesserede er også hjerteligt velkomne.

De to arrangementer foregår på Frederiksberg Hovedbibliotek:

  • Onsdag den 15. juni læser forfatter Peter Adolphsen højt og åbner en samtale med deltagerne om glemsel. Adolphsen udgav i 2018 bogen ”Jeg kan ikke huske”. Læs mere om arrangementet den 15. juni.
  • Tirsdag den 28. juni er der fokus på natur og poesi og på at være i nuet og værdsætte det. Her er det digteren Morten Chemnitz, der læser højt og går i dialog med deltagerne – langsomt men sikkert, som når et bøgetræ springer ud. Læs mere om arrangementet den 28. juni.

Arrangementerne er en del af et forløb, der indhenter erfaringer og afprøver metoder til at give gode demensvenlige kulturoplevelser. Forløbet skal munde ud i konkrete værktøjer, som andre sidenhen kan trække på.

Demensvenlig Kulturfestival 2023 er finansieret af puljemidler fra Socialstyrelsen.

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte: