Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Fri entré
Bibliotek
Sted
Bibliotekssalen
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Eftersyn: Folkets Europa?

26.01.22
I samarbejde med Magasinet Eftertryk inviterer Biblioteket Frederiksberg til debat om Europas Fremtid.

OBS! På grund af ombygning har biblioteket lukket denne dag. Derfor kan man ikke gå ind af hovedindgangen når man skal til dette arrangement. Istedet skal man gå ind af indgangen på den side af biblioteket, der vender ud mod Solbjerg Plads og CBS.

Over en arrangementsrække på tre debatarrangementer sætter Biblioteket Frederiksberg og Magasinet Eftertryk fokus på aktuelle problemstillinger og udfordringer for Europas fremtid.

Arrangementerne er støttede af Europa-Nævnet og fungerer som dataindsamling til Konferencen om Europas fremtid. Derfor vil der også være et stort fokus på at få indsamlet synspunkter og løsninger fra publikum.

Denne aften skal det handle om den store EU-modstand fra både højre og venstre, der i løbet af de sidste ti år har rystet Europa. Fra de gule veste i Frankrig over Los Indignados i Spanien til protester mod indvandring i Tyskland. 

Hvorfor er gaden igen blevet det sted, hvor det politiske oprør bliver formuleret - og hvorfor har vores institutioner så svært ved at give modstanden plads i systemet?

Er EU nødvendigvis et elitært projekt, eller er det muligt at skabe et Europa for folket?

 

Arrangementet er gratis at deltage i, men man skal bestille en billet på forhånd.

Har du ikke mulighed for at deltage kan du se med hjemmefra via Eftertryks og Bibliotekets Facebooksider, da vi livestreamer arrangementet.

 

Debattører:

Malte Frøslee Ibsen

Malte Frøslee Ibsen

Malte Frøslee Ibsen er forsker i politisk teori ved Freie Universität Berlin. Og har en PhD i politisk teori fra Goethe universitet i Frankfurt. Desuden er han forfatter til debatbogen: "Den Nye Internationale". Bogen er et venstreorienteret forsvar for EU og for faglig organisering over landegrænser og dannelsen af slagkraftige politiske alliancer på tværs af det europæiske kontinent. I 2022 udgiver Malte bogen “The Frankfurt School and the Idea of a Critical Theory of World Society” på Ixford University Press.

 

Catharina Sørensen

Catharina Sørensen er Ph.D. i statskundskab fra Københavns Universitet (2007) med fokus på dansk euroskepsis. I dag er hun vicedirektør i Tænketanken EUROPA, hvor hun leder og udvikler tænketankens analytiske arbejde og har ansvaret for relationer til eksterne faglige miljøer.

 

Matthias Dressler-Bredsdorff 

Matthias Dressler-Bredsdorff er kritiker og skribent ved Politiken samt Europaredaktør for Magasinet Eftertryk. Han har tidligere boet 7 år i Frankrig, hvor han arbejdede som lektor ved Sorbonne Université og Université de Caen Normandie. Han har beskæftiget sig indgående med de gule veste og forholdet mellem folkelige politiske protester og det etablerede politiske system. 

 

 

Moderator: Merle Baeré

Merle Baeré er uddannet journalist og historiker fra Roskilde Universitet. Som led i sine kandidatstudier læste hun global historie på Columbia University i New York. Hun har tidligere arbejdet som journalist på Dagbladet Information og er i dag ansat ved Danmarks Radio.

 

Arrangementet er støttet af Europa-Nævnet.

 Slots- og Kulturstyrelsen