3 bøger, der leger med sproget

Bøgerne om Anna, Anton og farfar er fyldt med sjove historier, der både leger med sprogets finurligheder og fantasien. 

Hjemme hos os elsker vi Maria Rørbæks Ordtrolden, Sprogheksen og Bogstavtyven. Bøgerne om Anna, Anton og farfar er fyldt med sjove historier, der både leger med sprogets finurligheder og fantasien. 

  • Bogstavtyven: Eller som Anna kommer til at sige: Bogstuvtyven. Bogstavtyven er på spil og har snuppet A’erne fra Annas mund. Sammen med farfar skal de lave en nyse-mikstur for at overvinde ordtroldens forbandelse. 
    Børnene lærer bogstaverne og deres lydes betydning og får ikke mindst et godt grin over at høre mig sige vrøvleord.
  • Ordtrolden: Anton er blevet stukket af Ordtrolden. En undersøgelse af Antons ordforråd går i gang og diagnosen ”to-tingsord” bliver stillet. Modgiften skal skaffes under ordtroldetræet, og det er ikke så lige til. Totings-ord er geniale og noget, vi stadig finder på nye af hjemme hos os. Fx skat, slange og sele.
  • Sprogheksen: Sprogheksen har forhekset farfar. Hans sætninger er lavet om til skøre og til tider næsten uforståelige sætninger. Anna, Anton og farfar går på jagt efter tryllepulveret. Men mener farfar den blå krukke med den røde pose eller den røde krukke med den blå pose? – det er ikke lige til at forstå, når ordene ikke kommer i den normale rækkefølge for farfar. Med fantasi og vrøvlesætninger, lærer børnene om sætningers opbygning, og at sproget kan være både sjovt og forvirrende.

Hver bog er fyldt med farverige illustrationer og spændende historier, der fanger børnenes opmærksomhed fra første side. Vi kan varmt anbefale dem til alle, der ønsker at give deres børn en god start på læsningens verden. Historierne kan læses uafhængigt af hinanden.

Besøg børnebiblioteket og pak din egne skolestartspose: Klar - parat - Skolestart

Skolestartskoncert: 

Sæt kryds i kalenderen d. 24. august. Book din billet her: Skolestartskoncert i Børnebiblioteket

Få mere inspiration til bøger om skolestart her: Bøger om skolestart

Materialer