Biblioteket anbefaler: Hvad gør du?

30.08.24
Langt de fleste bøger skal læses fra ende til anden side for side. Men der findes også bøger, hvor man som læser skal springe frem og tilbage, og selv kan være med til at vælge handlingen.

Hvad gør du? Er en ny spilbogsserie af den danske forfatter og illustrator Emil Landgreen.

Hvis nogen er i tvivl om, hvad en spilbog er, så er det bøger, hvor man som læser selv er med til at vælge handlingen, og derfor er der mange forskellige veje gennem bogen.

De første tre bøger i denne serie er alle fantasifulde kreationer med vildt skøre plots og en god sjat humor. Hvad ville du eks. gøre, hvis stort set alle elever og lærere på din skole blev forvandlet til zombier? Eller hvis du en aften blev bortført af rumvæsener, som tog dig med ud i galaksen i deres rumskib? Eller hvad nu hvis du lige pludselig fandt en magisk verden i din bedstemors baghave?

Alle tre historier er virkeligt sjove og fyldte med Landgreens egne flotte illustrationer. Bøgerne anbefales for 8-12 årige, men de er faktisk også utroligt gode, at bruge som højtlæsning, og her kan de sagtens gå lidt længere ned i alder.

Jeg læste dem sammen med mine to drenge på 8 og 4, og de havde begge en kæmpe fest på trods af, at de ikke altid var enige om, hvilke valg de ville træffe i bogen. Af den årsag fik vi også spillet en del sten, saks, papir undervejs.

Der udkommer for tiden ganske mange gode danske spilbogstitler. Er du nysgerrig for at se mere, så kig forbi vores spilbogsudstilling på Biblioteket Frederiksberg og se, hvad vi ellers har af andre nye spilbogsudgivelser.

Materialer