Bibliotekets børnekulturformidler Ekin med Bjørn F. Rørviks 'De tre Bukke Bruse i skole'
Bibliotekets børnekulturformidler Ekin med Bjørn F. Rørviks 'De tre Bukke Bruse i skole'

Boganbefaling: De tre Bukke Bruse i skole

20.06.23
Vores børnekulturformidler Ekin anbefaler en hylende morsom fortælling om at starte i skole.

Så kom dagen endelig! De tre Bukke Bruse skal starte i skole, men den nye rektor på skolen er ikke en hr. hvem som helst. Rektor er selveste trolden!

Hvis dit kommende skolebarn går med en masse tanker om, hvad det vil sige at starte i skole, så er Bjørn F. Rørviks nyfortolkning af det klassiske eventyr om De tre Bukke Bruse et sjovt sted at starte dialogen.

Du kan med ro i sindet fortælle, at skoleinspektører ikke er trolde, der vil spise børn. Og de tager heller ikke 100 fotokopier af deres egen numse med det formål at dele dem ud til alle førsteklasserne! Du kan også fortælle, at hvis dit barn, som den mindste og mellemste bukkebruse, kommer til at strinte på skolens fine pelargonier, så udløser ugerningen ikke partout en tur på rektors kontor.

Gry Moursunds illustrationer har et enkelt og finurligt udtryk, som børnene elsker og med masser af sjove detaljer, som man kan bruge lang tid på at tale om.

Hvis du og dine børn bliver lige så vilde med De tre Bukke Bruse i skole, som jeg er, så kan I læse mere om de tre gedebrødre i bøgerne De tre Bukke Bruse vender tilbage og De tre Bukke Bruse i badeland.

Rigtig god læselyst,
Ekin

Materialer