Jonas Hjorth Andersen
Jonas Hjorth Andersen

Jakob Bros fingerspil og traumet fra Afghanistan

19.06.23
NY PODCAST: Hør hvordan en lavmælt sologuitar hjalp eks-soldaten Jonas tilbage fra mørket.

Jonas Hjorth Andersen var som ung soldat udsendt til Afghanistan. Da han vendte hjem til Danmark, var det med ar på sjælen og et sind inficeret af mørke. 

På vej tilbage til lyset stødte han på guitaristen Jakob Bros smukke "Heroines (Variation)", et stykke instrumentalmusik, hvis langsomme eftertænksomhed fik Jonas til at føle sig gen- og anerkendt. 

Hør den gribende historie i dette afsnit af bibliotekets musikpodcast Min tone i livet.

Om episoden

Jonas Hjorth Andersen var en af de medvirkende i Reumert-præmierede teaterforestilling My Deer Hunter og arbejder i dag med skadede veteraner i Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt. 

"Heroines" findes i to udgaver på Jakob Bros album Streams (2016): den ene med Joey Baron og Thomas Morgan på henholdsvis trommer og bas, den anden (variation) med Jakob Bro alene på guitar.

Følg Min tone i livet

Du kan høre alle afsnit af Min tone i livet her, ligesom du kan abonnere på podcastserien i din foretrukne podcast-app (søg på "Min tone i livet" eller "Biblioteket Frederiksberg").

Hør hvordan én enkelt sang fik betydning for Leonora Christina SkovKasper HoltenPelle Peter JencelRaske PengeLucy LoveBrian HolmJakob Mielcke - og mange, mange andre.

Materialer