Annette K. Nielsen
Annette K. Nielsen

Podcast: Når der er tryghed i baggrundstøj

05.01.23
Mød forfatter til bogen 'Med på en lytter' Annette K. Nielsen.

Nogle gange er baggrundslyde umulige at ignorere. F.eks. når en podcastoptagelse bliver forstyrret af en snurrende boremaskine i et tilstødende lokale!   

Men oftere er der faktisk noget tryghedsskabende over baggrundslyde.

Det er en af pointerne i Annette K. Nielsens øjen- og øreåbnende bog Med på en lytter - en rejse i lytningens univers (2022), skrevet i samarbejde med Leonora Christina Skov. 

Hør Annette K. Nielsen uddybe hvad det skal betyde i dette seneste afsnit af bibliotekets podcastserie Min tone i livet

For- og baggrundslyd

I Med på en lytter interviewer Annette K. Nielsen en række dedikerede forskere, der lytter opmærksomt til verden hjulpet godt på vej af ny teknologi og frygtløs opfindsomhed:

Flagermus- og hvalforskere, lydantropologer, støjforskere, sansehistorikere, lydbrandingeksperter m.fl.

Et musikalbum, der har hjulpet Annette med at forstå spændingsfeltet mellem for- og baggrundslyde, og hvorfor det er vigtigt at rette opmærksomheden mod sidstnævnte, er Frances Shelleys instrumentalværk Songs of Possibility (2021):


Her er Frances Shelleys stemningsfulde klaverkompositioner ledsaget af små, næsten uhørlige reallyde, der spøger i baggrunden. 

Baggrundslyde, hvis kontekst lytteren har svært ved at afkode. For er de en del af musikken, eller kommer de fra et sted i stuen?   

Følg Min tone i livet

Du kan høre alle afsnit af Min tone i livet her, ligesom du kan abonnere på podcastserien i din foretrukne podcast-app (søg på "Min tone i livet" eller "Biblioteket Frederiksberg").

Hør hvordan én enkelt sang fik betydning for Leonora Christina SkovKasper HoltenPelle Peter JencelRaske PengeLucy LoveBrian Holm og Jacob Mielcke - og mange, mange andre.

Materialer